Kiváló KRÉMES torta

A krémes a családban a sütemények királynője, és kicsit átgondolva és variálva a hozzávalókból ez a kiváló KRÉMES torta készíthető el. Mivel boltban kapható leveles tésztát használtam, így az elkészítése sem bonyolult. Erre a tésztára kerül az isteni krém, a krémre a cukros édes tejszínhab, majd a cikkekre vágott újabb réteg tészta. A krémes torta nálunk mindig nagy sikert arat, éppen ezért gyakran kerül az asztalra, kiváló édes kísértés vagy vendégváró.

Hozzáadta:, 28.11.2016
Kategória: Desszertek, Sütemények, Torták
Kiváló KRÉMES torta

Hozzávalók

Tészta:
1 csomagleveles tészta
Krém:
6 dbtojás fehérje
200 gkristálycukor
csipet só
4 csomagvaníliapuding
1150 mlvíz
2 csomagvaníliacukor
250 mlhabtejszín
4 ev. kanálporcukor

Elkészítés menete

  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, közben előkészítjük a kör alakú sütőformát.
  2. A leveles tésztából két kör alakú tésztalapot nyújtunk és formázunk, a nagysága legyen a sütőforma nagyságával megegyező. Az egyik tésztalapot cikkekre vágjuk (8-10 darab, ahogy sikerül, lásd a képen). A tésztalapot és a cikkeket egy nagyobb tepsire tesszük, majd addig sütjük, amíg aranyszínű nem lesz
  3. A tojások fehérjéjét csipet sóval kemény habbá verjük.
  4. A pudingporból, vízből (lehet tejet is használni) és vaníliacukorból pudingot főzünk. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tojásfehérjét, 3-4 percig főzzük. Közben az elkészült kör alakú tésztát a kör alakú forma aljára tesszük, és még melegen ráöntjük a pudingos krémet. Megvárjuk, míg kihűl.
  5. A habtejszínből és a cukorból kemény habot verünk, ez kerül a kihűlt pudingkrémre.
  6. A tejszínhabra rátesszük a tésztacikkeket, majd a krémes tortát legalább 4 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  7. Az elkészült tortát felszeleteljük, és már tálalhatjuk is.