TopReceptek.hu Előételek, falatkák Sósak Kiváló parti szendvics, amivel biztos nagy sikere lesz
Kiváló parti szendvics, amivel biztos nagy sikere lesz
Recept Kiváló parti szendvics, amivel biztos nagy sikere lesz
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   20.10.2016

Kiváló parti szendvics, amivel biztos nagy sikere lesz

Partira készül vagy éppen partit ad? Próbálja ki ezt a kiváló parti szendvicset, amivel a siker garantált. Finom puha kenyércipók rétegezett finomságokkal. A feltálalt szendvics finom, színes, ellenállhatatlan, amivel biztos nagy sikert arat. Ráadásul az elkészítése sem bonyolult, és ha van elég hozzávaló, akkor a következő adag is nagyon gyorsan elkészíthető.

20 perc
Elkészítés
Alapanyagok
Kenyércipó
Sonka
Majonéz
Salátalevél
Mustár
Szalonna
Cheddar sajt
Parmezán
Paradicsom
Spenót
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A kenyércipó tetejét levágjuk, a cipó belsejét pedig kézzel kiszedjük, és már hozzá is láthatunk a töltéshez.
  2. A legalsó réteg a sonka, ezt belerakjuk, esetleg beletépkedjük a cipóba. Megkenjük majonézzel, erre kerül a friss spenótlevél, a paradicsom, majd megszórjuk parmezánnal. Erre kerül egy réteg kenyérbél (nem kell az összes), megkenjük a mustárral, rátesszük a szalonnát (a szalonnát előtte meg is piríthatjuk, hogy jó ropogós legyen), a szalonnára nagy lyukú reszelőn ráreszeljük a cheddar sajtot, végül erre kerül a salátalevél.
  3. A töltött cipóra rátesszük a levágott tetejét, majd az egészet háztartási fóliába csomagoljuk. A töltött kenyércipó tetejére egy nehezéket teszünk (pl. lapos tányért, amire könyveket pakolunk, esetleg 2-3 dobozos tejet). Legalább 1 órát állni hagyjuk.
  4. Az 1 óra elteltével a nehezéket levesszük, a töltött kenyércipót kicsomagoljuk a fóliából, szendvicstűvel „összetűzzük” (annyi szendvicstűt használunk, ahány szeletre vágjuk a töltött kenyércipót), majd felvágjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása