Kiváló tejfölös kevert sütemény

A hideg időben kifejezetten szeretek süteményt sütni, mert ilyenkor nemcsak meleg, hanem a finom illatok is áradnak a konyhából. A meggyes, vagy más választott gyümölcsös kiváló tejfölös kevert sütemény pompás választás ezekre a napokra. Lágy, édes, puha, gyümölcsös, amit a tejföl tesz igazán különlegessé. Meggy helyett más gyümölcsöt is használhatunk, akár málnát, epret, áfonyát… Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 25.2.2018
Kategória: Desszertek, Sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Kiváló tejfölös kevert sütemény

Hozzávalók

80 gpuha vaj
3 dbtojás
300 grétesliszt
150 gkristálycukor
200 g16%-os tejföl
1 csomagsütőpor
1 csomagvaníliacukor
meggy, vagy egyéb gyümölcs

Elkészítés menete

  1. Nem kell hozzá sem rengeteg hozzávaló, sem krémek, mégis kevés hozzávalóból, kevés munkával tökéletes édesség varázsolható az asztalra.
  2. A vajat a kristálycukorral, vaníliacukorral habosra verjük, egyenként hozzáadjuk a tojássárgát, mindegyik után jó alaposan eldolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a tejfölt (legyen a tejföl szobahőmérsékletű, így a keverék nem lesz csomós).
  3. A tojásfehérjét egy kevés sóval kemény habbá verjük.
  4. A lisztet a sütőporral elkeverjük és beleszitáljuk a tojássárgás keverékbe, végül beledolgozzuk a tojáshabot.
  5. A tésztát 35x24 cm-es tepsibe öntjük, rászórjuk a lecsepegtetett meggyet.
  6. 180 fokon 25-30 percig sütjük, tálalás előtt porcukorral megszórjuk.

Blogom: Vaření s Tomem