Kiváló tejfölös kevert sütemény

Hozzáadta: TopPetra, 25.2.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Málna, Gyümölcs szerint, Meggy, Kevert sütemények, Édes sütemények
KÜLDÖTT KÉPEK
A hideg időben kifejezetten szeretek süteményt sütni, mert ilyenkor nemcsak meleg, hanem a finom illatok is áradnak a konyhából. A meggyes, vagy más választott gyümölcsös kiváló tejfölös kevert sütemény pompás választás ezekre a napokra. Lágy, édes, puha, gyümölcsös, amit a tejföl tesz igazán különlegessé. Meggy helyett más gyümölcsöt is használhatunk, akár málnát, epret, áfonyát… Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 25.2.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Málna, Gyümölcs szerint, Meggy, Kevert sütemények, Édes sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
80 gpuha vaj
3 dbtojás
300 grétesliszt
150 gkristálycukor
200 g16%-os tejföl
1 csomagsütőpor
1 csomagvaníliacukor
meggy, vagy egyéb gyümölcs
- Nem kell hozzá sem rengeteg hozzávaló, sem krémek, mégis kevés hozzávalóból, kevés munkával tökéletes édesség varázsolható az asztalra.
- A vajat a kristálycukorral, vaníliacukorral habosra verjük, egyenként hozzáadjuk a tojássárgát, mindegyik után jó alaposan eldolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a tejfölt (legyen a tejföl szobahőmérsékletű, így a keverék nem lesz csomós).
- A tojásfehérjét egy kevés sóval kemény habbá verjük.
- A lisztet a sütőporral elkeverjük és beleszitáljuk a tojássárgás keverékbe, végül beledolgozzuk a tojáshabot.
- A tésztát 35x24 cm-es tepsibe öntjük, rászórjuk a lecsepegtetett meggyet.
- 180 fokon 25-30 percig sütjük, tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
Blogom: Vaření s Tomem
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Vynikající bublanina ze zakysané smetany.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Leckerer Obst-Biskuitkuchen mit Schmand an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS