TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Túrós édességek, sütemények Kiváló túrós szelet Haanka konyhájából
Kiváló túrós szelet Haanka konyhájából
Recept Kiváló túrós szelet Haanka konyhájából
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Tombol a nyár és szerencsére ezen a héten az unokám is velem van. Ilyenkor az a szokás, hogy kisunokám mindig megmondja, mire van gusztusa, és én becsületes nagymamaként mindig elkészítem neki. Legutóbb az egyik kedvenc desszertjét, a kiváló túrós szeletet készítettük el közösen. Unokám is nagy segítség volt a konyhában, sőt szinte az egészet ő csinálta: a kakaós tésztát, a túrós tölteléket, és a csokiöntetet is. Én csak annyit segítettem, hogy betettem a tésztát a sütőbe, és vigyáztam, nehogy megégesse magát a csokiöntet készítése közben.

TopPetra TopPetra    ·   18.7.2017

Kiváló túrós szelet Haanka konyhájából

Tombol a nyár és szerencsére ezen a héten az unokám is velem van. Ilyenkor az a szokás, hogy kisunokám mindig megmondja, mire van gusztusa, és én becsületes nagymamaként mindig elkészítem neki. Legutóbb az egyik kedvenc desszertjét, a kiváló túrós szeletet készítettük el közösen. Unokám is nagy segítség volt a konyhában, sőt szinte az egészet ő csinálta: a kakaós tésztát, a túrós tölteléket, és a csokiöntetet is. Én csak annyit segítettem, hogy betettem a tésztát a sütőbe, és vigyáztam, nehogy megégesse magát a csokiöntet készítése közben.

Alapanyagok

Tészta:

6 db
tojás
6 ev. kanál
porcukor
6 ev. kanál
meleg víz
6 ev. kanál
olaj
6 ev. kanál
rétesliszt
1/2 kv. kanál
szódabikarbóna
4 ev. kanál
kakaó

Krém:

250 g
vaj
200 g
porcukor
2 doboz
túró (2x250 g)

Öntet:

100 g
vaj
125 g
gesztenyés bon bon
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a vizet és az olajat, beledolgozzuk a száraz hozzávalókat, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  2. A tésztát 35 x 25 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd 160 fokon készre sütjük.
  3. Krém: a vajat a porcukorral habosra verjük, majd belekeverjük a túrót.
  4. A krémet rákenjük a tésztára, majd meglocsoljuk az öntettel.
  5. Öntet: a vajat és gesztenyés bon bont edénybe tesszük, felolvasztjuk és elkeverjük.

Forrás: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása