Kiváló túrós szelet Haanka konyhájából

Recept Kiváló túrós szelet Haanka konyhájából
KÜLDÖTT KÉPEK

Tombol a nyár és szerencsére ezen a héten az unokám is velem van. Ilyenkor az a szokás, hogy kisunokám mindig megmondja, mire van gusztusa, és én becsületes nagymamaként mindig elkészítem neki. Legutóbb az egyik kedvenc desszertjét, a kiváló túrós szeletet készítettük el közösen. Unokám is nagy segítség volt a konyhában, sőt szinte az egészet ő csinálta: a kakaós tésztát, a túrós tölteléket, és a csokiöntetet is. Én csak annyit segítettem, hogy betettem a tésztát a sütőbe, és vigyáztam, nehogy megégesse magát a csokiöntet készítése közben.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Tészta:

6 dbtojás
6 ev. kanálporcukor
6 ev. kanálmeleg víz
6 ev. kanálolaj
6 ev. kanálrétesliszt
1/2 kv. kanálszódabikarbóna
4 ev. kanálkakaó

Krém:

250 gvaj
200 gporcukor
2 doboztúró (2x250 g)

Öntet:

100 gvaj
125 ggesztenyés bon bon

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a vizet és az olajat, beledolgozzuk a száraz hozzávalókat, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  2. A tésztát 35 x 25 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd 160 fokon készre sütjük.
  3. Krém: a vajat a porcukorral habosra verjük, majd belekeverjük a túrót.
  4. A krémet rákenjük a tésztára, majd meglocsoljuk az öntettel.
  5. Öntet: a vajat és gesztenyés bon bont edénybe tesszük, felolvasztjuk és elkeverjük.

Forrás: Pečení všeho druhu ORIGINAL

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás