TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Klasszikus almás-mákos szelet, ahogy mamám is készítette
Klasszikus almás-mákos szelet, ahogy mamám is készítette
Recept Klasszikus almás-mákos szelet, ahogy mamám is készítette
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   3.12.2023

Klasszikus almás-mákos szelet, ahogy mamám is készítette

Szeretem a klasszikus süteményeket. Nemek ez a mákos-almás szelet is klasszikusnak számít. Gyerekként sokat készítette nekem, azóta pedig és is sokat készítem. Szerző: Karambola

45 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

500 g
búzafinomliszt
150 g
porcukor
2 db
tojássárga
csipet
1 csomag
sütőpor
250 g
vaj
250 g
tejföl

Töltelék:

1 kg
alma
6 evőkanál
kristálycukor
2 csomag
fahéjas cukor
180 g
darált mák
2 db
tojásfehérje
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit egységes tésztává dolgozzuk, majd hűtőbe tesszük.
  2. Amíg a tészta pihen, az almát megtisztítjuk, lereszeljük. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
  3. A tésztát kivesszük a hűtőből, félbe vágjuk. Mindegyiket tepsi méretűre nyújtjuk. Az első tésztalapot sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Az almát a fahéjas cukorral és kristálycukorral puhára főzzük. Kicsit kihűtjük, majd beledolgozzuk a mákot és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Ezt az almás réteget rakjuk rá az első tésztalapra.
  4. Lefedjük a második, tepsi méretűre nyújtott tésztalappal.
  5. 180 fokos sütőben 40 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása