TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Klasszikus almás pite
Klasszikus almás pite
Recept Klasszikus almás pite
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A jól bevált recepteken nem kel változtatni, úgy jók, ahogy vannak. Például ez a tökéletes, klasszikus almás pite. Már ezerszer ettem és készítettem el, de mindig meglep, mennyire finom, mennyire puha és gyümölcsös. Pedig nincs benne semmi varázslat, csupán egy-két alapanyag. Szeretem a sok almát, a kevesebb cukrot, a jó sok fahéjat, így az almát így fűszereztem be. Már a sütés alatt pompás illat árasztotta el a konyhát. Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   1.5.2018

Klasszikus almás pite

A jól bevált recepteken nem kel változtatni, úgy jók, ahogy vannak. Például ez a tökéletes, klasszikus almás pite. Már ezerszer ettem és készítettem el, de mindig meglep, mennyire finom, mennyire puha és gyümölcsös. Pedig nincs benne semmi varázslat, csupán egy-két alapanyag. Szeretem a sok almát, a kevesebb cukrot, a jó sok fahéjat, így az almát így fűszereztem be. Már a sütés alatt pompás illat árasztotta el a konyhát. Szerző: Triniti

60 perc
Elkészítés
50 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

500 g
búzafinomliszt
200 g
porcukor
250 g
vaj
2 db
tojás
1 csomag
sütőpor
csipet
1 db
citrom héja
1 csomag
vaníliacukor
125 ml
tejföl

Töltelék:

1 kg
alma
ízlés szerint cukor
fahéj
kb. 2 evőkanál
búzadara
Recept elkészítése
Nyomtatás
60 perc
Elkészítés
50 perc
Sütés/főzés
  1. A 24 x 36 cm-es tepsit kivajazzuk, liszttel beszórjuk.
  2. Elkészítjük a tölteléket. Az almát megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, majd kis lángon puhára pároljuk. Amikor az alma már jó puha, levesszük a tűztől, hozzáadjuk a darát, elkeverjük és kihűtjük.
  3. Elkészítjük a tésztát – a hozzávalókat jó alaposa eldolgozzuk. Én a tejfölt kanalanként dolgoztam bele a tésztába – minden tejföl más, valamelyik sűrűbb, valamelyik hígabb… A tésztát két egyenlő részre osztjuk, mindkét tésztaadagot tepsi nagyságúra nyújtjuk.
  4. Az egyik tésztalapot rátesszük a kivajazott és liszttel beszórt tepsibe, rárakjuk a tölteléket (előtte a felesleges nedvességet kezünkkel kinyomjuk), letakarjuk a másik tésztalappal. Villával kibökdössük a felső réteget.
  5. 200 fokra előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük. Miután megsült, kihűtjük, porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása