Klasszikus almás pite

Hozzáadta: TopPetra, 1.5.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint, Édes sütemények
KÜLDÖTT KÉPEK
A jól bevált recepteken nem kel változtatni, úgy jók, ahogy vannak. Például ez a tökéletes, klasszikus almás pite. Már ezerszer ettem és készítettem el, de mindig meglep, mennyire finom, mennyire puha és gyümölcsös. Pedig nincs benne semmi varázslat, csupán egy-két alapanyag. Szeretem a sok almát, a kevesebb cukrot, a jó sok fahéjat, így az almát így fűszereztem be. Már a sütés alatt pompás illat árasztotta el a konyhát. Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 1.5.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint, Édes sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
500 gbúzafinomliszt
200 gporcukor
250 gvaj
2 dbtojás
1 csomagsütőpor
csipetsó
1 dbcitrom héja
1 csomagvaníliacukor
125 mltejföl
Töltelék:
1 kgalma
ízlés szerint cukor
fahéj
kb. 2 evőkanálbúzadara
- A 24 x 36 cm-es tepsit kivajazzuk, liszttel beszórjuk.
- Elkészítjük a tölteléket. Az almát megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, majd kis lángon puhára pároljuk. Amikor az alma már jó puha, levesszük a tűztől, hozzáadjuk a darát, elkeverjük és kihűtjük.
- Elkészítjük a tésztát – a hozzávalókat jó alaposa eldolgozzuk. Én a tejfölt kanalanként dolgoztam bele a tésztába – minden tejföl más, valamelyik sűrűbb, valamelyik hígabb… A tésztát két egyenlő részre osztjuk, mindkét tésztaadagot tepsi nagyságúra nyújtjuk.
- Az egyik tésztalapot rátesszük a kivajazott és liszttel beszórt tepsibe, rárakjuk a tölteléket (előtte a felesleges nedvességet kezünkkel kinyomjuk), letakarjuk a másik tésztalappal. Villával kibökdössük a felső réteget.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Klasický jablečný koláč.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Klasický jablkový koláč.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Klassischer Apfelkuchen an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS