TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Klasszikus babfőzelék Stefánia szelettel. Kiadós ebéd, kicsiknek és nagyoknak.
Klasszikus babfőzelék Stefánia szelettel. Kiadós ebéd, kicsiknek és nagyoknak.
Recept Klasszikus babfőzelék Stefánia szelettel. Kiadós ebéd, kicsiknek és nagyoknak.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   10.5.2023

Klasszikus babfőzelék Stefánia szelettel. Kiadós ebéd, kicsiknek és nagyoknak.

A főzelékek tárháza kimeríthetetlen a fűszerezésnek és feltétnek köszönhetően, de a babfőzelék mégis megmarad igazi klasszikus bástyának.

30 perc
Elkészítés
75 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Főzelék:

0,5 kg
szárazbab
2 db
babérlevél
ízlés szerint
1 db
vöröshagyma
100 ml
tejszín (33%)

Vagdalt:

750 g
darált sertéscomb
1/2 bögre
zsemlemorzsa
1 db
tojás
ízlés szerint
ízlés szerint
őrölt bors
ízlés szerint
pirospaprika
ízlés szerint
őrölt kömény
ízlés szerint
worchestershire szósz
2 db
fokhagyma
3 db
főtt tojás
300 ml
világos sör
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A babot előző nap este vízbe áztatjuk.
  2. A Stefánia szelettel kezdjük. A húst a fűszerekkel, zúzott fokhagymával, nyers tojással, worchestershire szósszal és zsemlemorzsával eldolgozzuk.
  3. A hús felét tepsire tesszük, a közepére tesszük a főtt tojást, majd a maradék hússal becsomagoljuk.
  4. Sörrel és ugyanennyi mennyiségű vízzel felöntjük, alufólióval letakarjuk, 210 fokos sütőben 4 percig sütjük. Az alufóliát eltávolítjuk, további 30 percig sütjük.
  5. Az aprított vöröshagymát edénybe tesszük, kevés olajon leporítjuk, hozzáadjuk a babot, babérlevelet, sózzuk, vízzel felöntjük. A babot puhára főzzük – kuktában is dolgozhatunk, úgy gyorsabb.
  6. Tejszínnel behabarjuk, liszttel sűrítjük.
  7. A babfőzeléket szeletelt Stefániával és kenyérrel tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása