Klasszikus burgonyaleves
Nagyon finom burgonyás-zöldséges leves a mindennapokra. Szerencsére a levest úgy alakítjuk, ahogy szeretnénk: én apróra vágom a zöldségeket, a burgonyával és szárított gombával egyáltalán nem spórolok, de a zöldségeket akár reszelhetjük is, az arányokat ízlés szerint módosíthatjuk, sőt, akár extra zöldségeket is adhatunk hozzá. Nagyon finom még borsóval, sőt, egy kis káposztát is adhatunk a leveshez.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Alexa96, 11.11.2017
Kategória: Levesek, Főétkezések, Ebéd, Burgonyaleves
Előkészítés:
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
szárított gomba
sárgarépa
petrezselyemzöld
zeller
burgonya
babérlevél
szegfűbors
bors
só
leveskocka
majoránna
vaj
búzafinomliszt
fokhagyma
szükség szerint ételízesítő
petrezselyemzöld/snidling
- A hozzávalók mennyiségét szándékosan nem tüntettem fel – mindenki úgy ízesíti a levest, ahogy szeretné. Több gomba, több burgonya, édeskésebb ízek kedvelőinek több répa…
- A szárított gombát kb. 20 percre beáztatjuk.
- A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, meghámozzuk, felkockázzuk (vagy lereszeljük – kivéve a burgonyát), a burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk, majd a zöldségeket a burgonyával feltesszük főni. Hozzáadjuk a babérlevelet, szegfűborsot, borsot, sózzuk, belemorzsoljuk a leveskockát, hozzáadjuk a gombát, a majoránnát, és addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
- A vajból és lisztből rántást készítünk, levesünket besűrítjük, a babérlevelet és szegfűborsot kivesszük a levesből.
- Végül hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, ha kell, ételízesítővel ízesíthetjük. Petrezselyemzölddel és/vagy snidlinggel megszórjuk.
Forrás: Vaření a pečení s radostí
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS