TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Klasszikus burgonyasaláta és rántott szelet
Klasszikus burgonyasaláta és rántott szelet
Recept Klasszikus burgonyasaláta és rántott szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   30.1.2022

Klasszikus burgonyasaláta és rántott szelet

Szerencsém van, mert ez az a fogás, amivel mindig örömet tudok szeretni a családnak. Szerintem ezt hetente többször is tudnák enni anélkül, hogy megunnák. Sokszor magam se étem, miért, de ez van. Szerző: Triniti

Alapanyagok
800 g
burgonya
2 db
sárgarépa
1 db
kisebb petrezselyemgyökér
1 db
kisebb zeller vagy inkább zellerdarab
3 db
keményre főtt tojás
2 db
csemegeuborka
1 db
salottahagyma
1 db
borsókonzerv
4 ev. kanál
majonéz
1 ev. kanál
mustár
1 ev. kanál
ecet (10%)
Ízlés szerint
só és bors

Kell még:

Hússzeletek
Liszt, zsemlemorzsa, tojás
Olaj sütéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A burgonyát héjában előző este puhára főzzük, kihűtjük. A héjat eltávolítjuk, kockára vágjuk, tálba tesszük. A zellert, petrezselyemgyökeret, répát kis kockára vágjuk, puhára főzzük (sós vízben), leszűrjük.
  2. Utolsó egy percre az apróra vágott hagymát is hozzáadjuk.
  3. A zöldségeket a hagymával együtt leszűrjük, kihűtjük. Hozzáadjuk a burgonyához. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az ecetet, majonézt, mustárt, apróra vágott csemegeuborkát. A tojást is kockára vágjuk, ez is belekerül. A borsót leszűrjük, ezt is hozzáadjuk. Jó alaposan eldolgozzuk, megkóstoljuk, ízlés szerint fűszerezzük.
  4. A húst kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, panírozzuk: liszt, felvert tojás, zsemlemorzsa. Forró olajban készre sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása