Klasszikus burgonyasaláta és rántott szelet

Hozzáadta: TopPetra, 30.1.2022
Kategória: Karácsony, Ünnepek, Csirkehús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések, Burgonyasaláta, Saláták
KÜLDÖTT KÉPEK
Szerencsém van, mert ez az a fogás, amivel mindig örömet tudok szeretni a családnak. Szerintem ezt hetente többször is tudnák enni anélkül, hogy megunnák. Sokszor magam se étem, miért, de ez van. Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 30.1.2022
Kategória: Karácsony, Ünnepek, Csirkehús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések, Burgonyasaláta, Saláták
ALAPANYAGOK
800 gburgonya
2 dbsárgarépa
1 dbkisebb petrezselyemgyökér
1 dbkisebb zeller vagy inkább zellerdarab
3 dbkeményre főtt tojás
2 dbcsemegeuborka
1 dbsalottahagyma
1 dbborsókonzerv
4 ev. kanálmajonéz
1 ev. kanálmustár
1 ev. kanálecet (10%)
Ízlés szerintsó és bors
Kell még:
Hússzeletek
Liszt, zsemlemorzsa, tojás
Olaj sütéshez
- A burgonyát héjában előző este puhára főzzük, kihűtjük. A héjat eltávolítjuk, kockára vágjuk, tálba tesszük. A zellert, petrezselyemgyökeret, répát kis kockára vágjuk, puhára főzzük (sós vízben), leszűrjük.
- Utolsó egy percre az apróra vágott hagymát is hozzáadjuk.
- A zöldségeket a hagymával együtt leszűrjük, kihűtjük. Hozzáadjuk a burgonyához. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az ecetet, majonézt, mustárt, apróra vágott csemegeuborkát. A tojást is kockára vágjuk, ez is belekerül. A borsót leszűrjük, ezt is hozzáadjuk. Jó alaposan eldolgozzuk, megkóstoljuk, ízlés szerint fűszerezzük.
- A húst kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, panírozzuk: liszt, felvert tojás, zsemlemorzsa. Forró olajban készre sütjük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Klasický bramborový salát a řízek.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Klasický zemiakový šalát a rezeň.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS