Klasszikus burgonyasaláta és rántott szelet

Recept Klasszikus burgonyasaláta és rántott szelet
KÜLDÖTT KÉPEK

Szerencsém van, mert ez az a fogás, amivel mindig örömet tudok szeretni a családnak. Szerintem ezt hetente többször is tudnák enni anélkül, hogy megunnák. Sokszor magam se étem, miért, de ez van. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

800 gburgonya
2 dbsárgarépa
1 dbkisebb petrezselyemgyökér
1 dbkisebb zeller vagy inkább zellerdarab
3 dbkeményre főtt tojás
2 dbcsemegeuborka
1 dbsalottahagyma
1 dbborsókonzerv
4 ev. kanálmajonéz
1 ev. kanálmustár
1 ev. kanálecet (10%)
Ízlés szerintsó és bors

Kell még:

Hússzeletek
Liszt, zsemlemorzsa, tojás
Olaj sütéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A burgonyát héjában előző este puhára főzzük, kihűtjük. A héjat eltávolítjuk, kockára vágjuk, tálba tesszük. A zellert, petrezselyemgyökeret, répát kis kockára vágjuk, puhára főzzük (sós vízben), leszűrjük.
  2. Utolsó egy percre az apróra vágott hagymát is hozzáadjuk.
  3. A zöldségeket a hagymával együtt leszűrjük, kihűtjük. Hozzáadjuk a burgonyához. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az ecetet, majonézt, mustárt, apróra vágott csemegeuborkát. A tojást is kockára vágjuk, ez is belekerül. A borsót leszűrjük, ezt is hozzáadjuk. Jó alaposan eldolgozzuk, megkóstoljuk, ízlés szerint fűszerezzük.
  4. A húst kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, panírozzuk: liszt, felvert tojás, zsemlemorzsa. Forró olajban készre sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás