TopReceptek.hu Ünnepek Szilveszter és Újév Klasszikus burgonyasaláta
Klasszikus burgonyasaláta
Recept Klasszikus burgonyasaláta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A klasszikus burgonyasaláta számos módon lehet tökéletes eleme az étkezésnek. Köretként rántott húsokhoz vagy egyéb húsokhoz/fasírtokhoz, főételként jó nagy szelet kenyérrel, töltelékként sonkatekercsekbe, vagy alapként szebbnél szebb és finomabbnál finomabb hidegtálakhoz. Azon lehet vitatkozni, mit is jelent a klasszikus, mi ezt a receptet használjuk, és ezt az ízvilágot szoktuk meg. A majonéz lehet bolti vagy otthon készített, és a csemegeuborka levét is felhasználhatjuk.

Alexa96    ·   20.1.2018

Klasszikus burgonyasaláta

A klasszikus burgonyasaláta számos módon lehet tökéletes eleme az étkezésnek. Köretként rántott húsokhoz vagy egyéb húsokhoz/fasírtokhoz, főételként jó nagy szelet kenyérrel, töltelékként sonkatekercsekbe, vagy alapként szebbnél szebb és finomabbnál finomabb hidegtálakhoz. Azon lehet vitatkozni, mit is jelent a klasszikus, mi ezt a receptet használjuk, és ezt az ízvilágot szoktuk meg. A majonéz lehet bolti vagy otthon készített, és a csemegeuborka levét is felhasználhatjuk.

40 perc
Elkészítés
Alapanyagok
600 g
burgonya
1 db
sárgarépa
1 db
fehérrépa
1/4 db
zeller
5 db
csemegeuborka
1 db
vöröshagyma
100 g
borsó
250 g
majonéz
1 ev. kanál
ecet
1 ev. kanál
citromlé
só, bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
40 perc
Elkészítés
  1. A burgonyát puhára főzzük, leszűrjük, meghámozzuk, kihűtjük.
  2. Felkockázzuk (késsel vagy erre használatos rácson keresztül), tálba tesszük, hozzáadjuk az apróra vágott és megfőzött zöldségeket (répa, fehérrépa, zeller, borsó).
  3. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, az apróra vágott csemegeuborkát, a majonézt, az ecetet és a citromlevet. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  4. Legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása