Klasszikus burgonyasaláta

Hozzáadta: Alexa96, 20.1.2018
Kategória: Köretek, Saláták, Főétkezések, Ebéd, Szülinap, Ünnepek, Burgonyasaláta, Burgonya, Szilveszter és Újév
A klasszikus burgonyasaláta számos módon lehet tökéletes eleme az étkezésnek. Köretként rántott húsokhoz vagy egyéb húsokhoz/fasírtokhoz, főételként jó nagy szelet kenyérrel, töltelékként sonkatekercsekbe, vagy alapként szebbnél szebb és finomabbnál finomabb hidegtálakhoz. Azon lehet vitatkozni, mit is jelent a klasszikus, mi ezt a receptet használjuk, és ezt az ízvilágot szoktuk meg. A majonéz lehet bolti vagy otthon készített, és a csemegeuborka levét is felhasználhatjuk.
Hozzáadta: Alexa96, 20.1.2018
Kategória: Köretek, Saláták, Főétkezések, Ebéd, Szülinap, Ünnepek, Burgonyasaláta, Burgonya, Szilveszter és Újév
ALAPANYAGOK
- A burgonyát puhára főzzük, leszűrjük, meghámozzuk, kihűtjük.
- Felkockázzuk (késsel vagy erre használatos rácson keresztül), tálba tesszük, hozzáadjuk az apróra vágott és megfőzött zöldségeket (répa, fehérrépa, zeller, borsó).
- Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, az apróra vágott csemegeuborkát, a majonézt, az ecetet és a citromlevet. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
- Legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.