Klasszikus burgonyasaláta

Recept Klasszikus burgonyasaláta
KÜLDÖTT KÉPEK

A klasszikus burgonyasaláta számos módon lehet tökéletes eleme az étkezésnek. Köretként rántott húsokhoz vagy egyéb húsokhoz/fasírtokhoz, főételként jó nagy szelet kenyérrel, töltelékként sonkatekercsekbe, vagy alapként szebbnél szebb és finomabbnál finomabb hidegtálakhoz. Azon lehet vitatkozni, mit is jelent a klasszikus, mi ezt a receptet használjuk, és ezt az ízvilágot szoktuk meg. A majonéz lehet bolti vagy otthon készített, és a csemegeuborka levét is felhasználhatjuk.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

600 gburgonya
1 dbsárgarépa
1 dbfehérrépa
1/4 dbzeller
5 dbcsemegeuborka
1 dbvöröshagyma
100 gborsó
250 gmajonéz
1 ev. kanálecet
1 ev. kanálcitromlé
só, bors

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A burgonyát puhára főzzük, leszűrjük, meghámozzuk, kihűtjük.
  2. Felkockázzuk (késsel vagy erre használatos rácson keresztül), tálba tesszük, hozzáadjuk az apróra vágott és megfőzött zöldségeket (répa, fehérrépa, zeller, borsó).
  3. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, az apróra vágott csemegeuborkát, a majonézt, az ecetet és a citromlevet. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  4. Legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás