Klasszikus cseh káposztasaláta

Hozzáadta: Babu27, 21.1.2017
Kategória: Főételek, Saláták, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd, Vacsora, Zöldségsaláták, Káposztasaláta
KÜLDÖTT KÉPEK
Talán mindenki ismeri a káposztasalátát, viszont ezzel a klasszikus cseh káposztasalátával először Brünnben találkoztam, és elhatároztam, hogy otthon én is elkészítem. Egyszerű, ropogós, finom, ráadásul laktató is. Én diéta alatt is szívesen fogyasztom (szerintem fél kiló káposztához 1-2 kávéskanál cukor megengedhető, a majonézt pedig zsírszegény joghurtra cserélem), és a családom is előszeretettel fogyasztja különböző sültekhez, vagy csak önmagában.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Babu27, 21.1.2017
Kategória: Főételek, Saláták, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd, Vacsora, Zöldségsaláták, Káposztasaláta
ALAPANYAGOK
500 gfejeskáposzta
2 dbközepes répa
1/4 dbközepes zeller
1 dbvöröshagyma
200 mlmajonéz
100 mlhabtejszín
ízlés szerint só, bors
1 kv. kanálcukor
2-3 kv. kanálcitromlé
- Az elkészítés végtelenül egyszerű, és egy igazi, tartalmas káposztasaláta elkészítése a cél.
- A káposztát vékonyra szeleteljük, de akár le is reszelhetjük.
- A répát és zellert megtisztítjuk, majd lereszeljük.
- A hagymát szintén megpucoljuk és lereszeljük. A hozzávalókat egy tálban alaposan elkeverjük.
- Sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk, hozzáadjuk a tejszínt, a citromleves és a majonézt. Majonéz helyett zsírszegény joghurtot is használhatunk.
- A salátát alaposan elkeverjük, ha kell, sózzuk, borsozzuk, akár cukrozzuk, és már el is készült.
- A salátát hűtőbe tesszük, megvárjuk, míg az ízek összeérnek, majd tálaljuk.
Blogom: Adkas-tastyfood
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS