Klasszikus cseh káposztasaláta

Recept Klasszikus cseh káposztasaláta
KÜLDÖTT KÉPEK

Talán mindenki ismeri a káposztasalátát, viszont ezzel a klasszikus cseh káposztasalátával először Brünnben találkoztam, és elhatároztam, hogy otthon én is elkészítem. Egyszerű, ropogós, finom, ráadásul laktató is. Én diéta alatt is szívesen fogyasztom (szerintem fél kiló káposztához 1-2 kávéskanál cukor megengedhető, a majonézt pedig zsírszegény joghurtra cserélem), és a családom is előszeretettel fogyasztja különböző sültekhez, vagy csak önmagában.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

500 gfejeskáposzta
2 dbközepes répa
1/4 dbközepes zeller
1 dbvöröshagyma
200 mlmajonéz
100 mlhabtejszín
ízlés szerint só, bors
1 kv. kanálcukor
2-3 kv. kanálcitromlé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az elkészítés végtelenül egyszerű, és egy igazi, tartalmas káposztasaláta elkészítése a cél.
  2. A káposztát vékonyra szeleteljük, de akár le is reszelhetjük.
  3. A répát és zellert megtisztítjuk, majd lereszeljük.
  4. A hagymát szintén megpucoljuk és lereszeljük. A hozzávalókat egy tálban alaposan elkeverjük.
  5. Sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk, hozzáadjuk a tejszínt, a citromleves és a majonézt. Majonéz helyett zsírszegény joghurtot is használhatunk.
  6. A salátát alaposan elkeverjük, ha kell, sózzuk, borsozzuk, akár cukrozzuk, és már el is készült.
  7. A salátát hűtőbe tesszük, megvárjuk, míg az ízek összeérnek, majd tálaljuk.

Blogom: Adkas-tastyfood

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás