Klasszikus darált karácsonyi süti

Recept Klasszikus darált karácsonyi süti
KÜLDÖTT KÉPEK

Sok háztartásban a darálós süti az, ami nem hiányozhat a karácsonyi asztalról. Az elkészítése egyszerű, és nagyon sokféle módon ízesíthetjük: vaníliacukorral, citrom reszelt héjával, fahéjjal, rummal... Szerző: Jaja

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

1 kgbúzafinomliszt
300 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
500 gmargarin vagy vaj
3 dbtojás
1 csomagsütőpor
1 dbcitrom reszelt héja
Porcukor szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A lisztet a porcukorral, vaníliacukorral és sütőporral elkeverjük. Hozzáadjuk a puha vajat vagy margarint. Sima állagú tésztává gyúrjuk, reszelt citromhéjjal ízesítjük, majd egyenként a tojásokat is beledolgozzuk.
  2. Az így kapott tésztát pár órára hűtőszekrénybe tesszük, így könnyebb lesz vele dolgozni.
  3. Előkészítjük a darálót a megfelelő fejjel.
  4. A tésztát ledaráljuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
  5. Lekvárral összetapaszthatjuk őket, a tetejét porcukorral megszórjuk.%1
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás