Klasszikus édes fánk

Recept Klasszikus édes fánk

Hozzáadta: TopPetra, 29.9.2021

Kategória: Fánkok, Édes főételek, Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

Nem kell ezt túlgondolni. Igazi hazai ízek, klasszikus elkészítés, semmi cicoma, semmi különlegesség. És így a legfinomabb. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 29.9.2021

Kategória: Fánkok, Édes főételek, Ebéd, Főétkezések

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

500 grétesliszt
1 kv. kanál
25 gélesztő
300 mltej
4 ev. kanálkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
1 dbtojássárga
70 gvaj
400 mlolaj sütéshez
2 ev. kanálporcukor szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk, hozzáadunk 2 kanál kristálycukrot is.
  2. A lisztet, tojást, maradék cukrot, vaníliacukrot tálba tesszük, elkeverjük. Hozzáadjuk a tojássárgát, a puha vajat és a felfuttatott élesztőt. Alaposan eldolgozzuk. A kapott, sima állagú tésztát lefedjük, 1 órát kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát 1,5 cm vastagra nyújtjuk, majd kis korongokat szaggatunk ki belőle. A közepére ujjunkkal mélyedést nyomunk, majd forró olajban mindkét felét aranyszínűre sütjük.
  4. A fánkokat lecsepegtetjük, porcukorral megszórjuk, eseleg a közepére lekvárt is tehetünk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás