TopReceptek.hu Édes főételek Fánkok Klasszikus édes fánk
Klasszikus édes fánk
Recept Klasszikus édes fánk
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Nem kell ezt túlgondolni. Igazi hazai ízek, klasszikus elkészítés, semmi cicoma, semmi különlegesség. És így a legfinomabb. Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   29.9.2021

Klasszikus édes fánk

Nem kell ezt túlgondolni. Igazi hazai ízek, klasszikus elkészítés, semmi cicoma, semmi különlegesség. És így a legfinomabb. Szerző: Triniti

80 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

500 g
rétesliszt
1 kv. kanál
25 g
élesztő
300 ml
tej
4 ev. kanál
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
1 db
tojássárga
70 g
vaj
400 ml
olaj sütéshez
2 ev. kanál
porcukor szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
80 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. Az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk, hozzáadunk 2 kanál kristálycukrot is.
  2. A lisztet, tojást, maradék cukrot, vaníliacukrot tálba tesszük, elkeverjük. Hozzáadjuk a tojássárgát, a puha vajat és a felfuttatott élesztőt. Alaposan eldolgozzuk. A kapott, sima állagú tésztát lefedjük, 1 órát kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát 1,5 cm vastagra nyújtjuk, majd kis korongokat szaggatunk ki belőle. A közepére ujjunkkal mélyedést nyomunk, majd forró olajban mindkét felét aranyszínűre sütjük.
  4. A fánkokat lecsepegtetjük, porcukorral megszórjuk, eseleg a közepére lekvárt is tehetünk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása