Klasszikus gombás burgonyaleves
Sajnos nincs időm és lehetőségen gombászni járni, de legutóbb nővérem lepett meg egy jó nagy adag friss vargányával. A harmadát kiszárítottam, a másik harmadából tejszínes-gombás sertésszeletet készítettem, a harmadik harmadból pedig ezt a klasszikus gombás burgonyalevest készítettem. Elhiszem, hogy ez valakinek „túl sok gombás étel”, de mi nagyon szeretjük. Főleg a levest. Semmi cifra hozzávaló, a végeredmény pedig rendkívül finom!
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Viki78, 31.10.2017
Kategória: Levesek, Főétkezések, Ebéd
Előkészítés:
ALAPANYAGOK
500 gfriss gomba
2 - 3 dbburgonya
3 gerezdfokhagyma
1 csokorújhagyma (csak a fehér része)
2 dbbabérlevél
5 dbszegfűbors
majoránna
ízlés szerint só, bors
szükség szerint alaplé
2 ev. kanálvaj
1 ev. kanálzsír
2 ev. kanálbúzafinomliszt
- A megtisztított gombát felszeleteljük, a meghámozott burgonyát felkockázzuk. A gombát és burgonyát edénybe tesszük, hozzáadjuk a felkarikázott hagymát, a babérlevelet, a szegfűborsot, 2 l vízzel vagy alaplével felöntjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, forrástól számított 15 percig főzzük.
- A vajat és a zsírt a liszttel csomómentesre dolgozzuk.
- Kevés hideg vízzel felöntjük, elkeverjük, majd egy szűrőn keresztül belepasszírozzuk a levesbe.
- Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a majoránnát, ízlés szerint ízesítjük, még 10 percig főzzük.
Blogom: Vaření s Tomem
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS