Klasszikus karácsonyi kifli

A klasszikus karácsonyi kifli nélkül nálunk nem telhet el karácsony. A finom, puha, vaníliás sütemény ízét szinte most is a számban érzem, és azt is, ahogy szétolvad a nyelvemen. A receptet nagymamámtól és anyukámtól tanultam, ők raktak mindig vanília ízű pudingport a tésztába, és ezt a szokást én is átvettem. Ha sütöm, a finom illat átjárja az egész konyhát, és a gyerekkoromat juttatja eszembe. Talán ezért is szeretem ennyire.

Hozzáadta:, 30.11.2016
Kategória: Desszertek, Karácsony, Sütemények
Klasszikus karácsonyi kifli

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
120 gvaj
100 gkristálycukor
2 dbtojás sárgája
220 grétesliszt
1 csomagvanília ízű pudingpor
2 ev. kanáltej
1 csomagvaníliacukor
3 ev. kanálporcukor

Elkészítés menete

  1. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a kristálycukrot, tojások sárgáját, a pudingport, valamint a kockára vágott vajat. Eldolgozzuk, majd hozzáadunk két evőkanál tejet.
  2. Miután a hozzávalókból összeállt a tészta, legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Ezt követően a tésztát kezünkkel henger alakúra formázzuk, majd késsel olyan vastag szeleteket vágunk, amilyen nagyságú kifliket szeretnénk. A cikkekből kezünkkel kifliket formázunk, amiket sütőpapírral kibélelt tepsire teszünk.
  4. A süteményeket 180 fokon kb. 12 percig sütjük.
  5. A porcukrot elkeverjük a vaníliacukorral, majd ezzel szórjuk meg a kész kifliket (egy szita segítségével). Jó étvágyat!