TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Tekercsek, roládok Klasszikus kétszínű tekercs
Klasszikus kétszínű tekercs
Recept Klasszikus kétszínű tekercs
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Nincs is jobb a szemet gyönyörködtető, csodás tekercseknél! Legutóbb ezt a klasszikus kétszínű tekercset készítettem. Az alapja lényegében lágy piskótatészta, amire világos és étcsokoládéval dúsított krémeket kentem. A felcsavart tekercs egyszerűen mesés! Bevonatnak a csokoládés krémet használtam, de kedvünkre díszíthetjük. Tökéletesen mutat rajta a csokipasztilla, vagy bármilyen ehető csokoládés dísz.

TopPetra TopPetra    ·   23.7.2019

Klasszikus kétszínű tekercs

Nincs is jobb a szemet gyönyörködtető, csodás tekercseknél! Legutóbb ezt a klasszikus kétszínű tekercset készítettem. Az alapja lényegében lágy piskótatészta, amire világos és étcsokoládéval dúsított krémeket kentem. A felcsavart tekercs egyszerűen mesés! Bevonatnak a csokoládés krémet használtam, de kedvünkre díszíthetjük. Tökéletesen mutat rajta a csokipasztilla, vagy bármilyen ehető csokoládés dísz.

40 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

7 db
tojás
10 ev. kanál
kristálycukor
1 ev. kanál
kakaó
3 ev. kanál
rétesliszt
1/2 kv. kanál
szódabikarbóna

Krém:

4 db
tojás
100 g
kristálycukor
4 ev. kanál
finomliszt
300 ml
tej
300 g
étcsokoládé
250 g
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
40 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
  1. A lisztet a cukorral, kakaóval, szódabikarbónával elkeverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, ezzel is eldolgozzuk, majd óvatosan beledolgozzuk a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, elegyengetjük, 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
  2. A tésztát nedves kendőre kifordítjuk, rögtön felcsavarjuk.
  3. Hozzálátunk a krémhez. A tejbe beleszórjuk a lisztet, a cukrot és hozzáadjuk a tojást is. Jó alaposan eldolgozzuk, hogy lágy, csomómentes legyen. Sűrű kását főzünk, majd hozzáadjuk a vajat. Addig keverjük, amíg a vaj teljesen fel nem oldódik. Levesszük a tűzről, két egyenlő részre osztjuk, majd az egyikbe beletesszük a kockára tört csokoládét és addig keverjük, amíg a csokoládé fel nem oldódik. Egy kevés csokoládés krémet félreteszünk, ezzel vonjuk be a tekercset.
  4. A tekercset kihajtjuk, először a világos, majd a csokoládés krémmel kenjük meg, felcsavarjuk.
  5. A tekercset bevonjuk a csokoládés krémmel, majd ízlés szerint díszíthetjük. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása