Klasszikus kifli, kívül ropog, belül pedig nagyon levegős és puha, mint a felhő
Több péksütemény receptjét is kipróbáltam, mindig meg szerettem volna találni a legpuhább kifli receptjét. Ráakadtam erre a finomságra is, amit érdemes kipróbálni. Még két nap után is puha volt. Szerző: Marta
Hozzáadta: TopPetra, 29.1.2022
Kategória: Péksütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
500 gbúzafinomliszt
30 gzsír
20 gélesztő
2 kv. kanálsó
270 mllangyos víz
1 kv. kanálkristálycukor
- A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, adunk hozzá egy kanál lisztet és a cukrot is beleszórjuk. 10 percig meleg helyen pihentetjük. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd a felfuttatott élesztőt is. Tésztává gyúrjuk, lefedjük, 1 órát kelesztjük.
- 80 g-os kis adagokra osztjuk, ezekből cipót formázunk, háromszög alakúra nyújtjuk, majd kifli alakúra csavarjuk. A csavarást a szélesebb végétől kezdjük.
- Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, lefedjük, további 40 percig pihentetjük. Ha nem fedjük le, akkor a tészta kiszáradhat.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Obyčejné rohlíky, zvenku křupavé a střídka nadýchaná a jemná jako pavučinka.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Leckere Hörnchen - außen knusprig und innen weich und zart an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS