TopReceptek.hu Péksütemények Klasszikus kifli, kívül ropog, belül pedig nagyon levegős és puha, mint a felhő
Klasszikus kifli, kívül ropog, belül pedig nagyon levegős és puha, mint a felhő
Recept Klasszikus kifli, kívül ropog, belül pedig nagyon levegős és puha, mint a felhő
TopPetra TopPetra    ·   29.1.2022

Klasszikus kifli, kívül ropog, belül pedig nagyon levegős és puha, mint a felhő

Több péksütemény receptjét is kipróbáltam, mindig meg szerettem volna találni a legpuhább kifli receptjét. Ráakadtam erre a finomságra is, amit érdemes kipróbálni. Még két nap után is puha volt. Szerző: Marta

25 perc
Elkészítés
22 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
500 g
búzafinomliszt
30 g
zsír
20 g
élesztő
2 kv. kanál
270 ml
langyos víz
1 kv. kanál
kristálycukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, adunk hozzá egy kanál lisztet és a cukrot is beleszórjuk. 10 percig meleg helyen pihentetjük. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd a felfuttatott élesztőt is. Tésztává gyúrjuk, lefedjük, 1 órát kelesztjük.
  2. 80 g-os kis adagokra osztjuk, ezekből cipót formázunk, háromszög alakúra nyújtjuk, majd kifli alakúra csavarjuk. A csavarást a szélesebb végétől kezdjük.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, lefedjük, további 40 percig pihentetjük. Ha nem fedjük le, akkor a tészta kiszáradhat.
  4. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A sütő aljára egy magas falú tepsit teszünk, ebbe pedig egy bögre vizet öntünk. A kifliket is betesszük a sütőbe, 7 percig sütjük légkeveréses funkción. Ezután a vízzel teli tepsit kivesszük, a kiflit pedig 15-20 perc alatt készre sütjük. Közben figyeljük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása