Klasszikus krumplipalacsinta nagymamáink konyhájából

Hozzáadta: Viki78, 2.10.2016
Kategória: Édes főételek, Palacsinta, Hús nélkül, Főétkezések, Reggeli, Ebéd
KÜLDÖTT KÉPEK
Ezt a receptet mamámtól tanultam, aki gyerekkorában pedig szlovákiai rokonainktól sajátította el. Ott „plackynk” vagy „plackának” hívták, és tejföllel, hagymával, fokhagymával tálalták. Mi ezt a verziót is szeretjük, de önmagában is, vagy főzelékekhez és sűrűbb levesekhez is örömmel fogyasztjuk. Íme a Klasszikus krumplipalacsinta nagymamáink konyhájából.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Viki78, 2.10.2016
Kategória: Édes főételek, Palacsinta, Hús nélkül, Főétkezések, Reggeli, Ebéd
ALAPANYAGOK
1 kgkrumplipüré vaj nélkül
300 grétesliszt
só
olvasztott vaj a kenéshez
- A klasszikus recepthez krumplipürére van szükségünk, amihez a burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk, enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és pépessé dolgozzuk.
- A krumplipürét kihűtjük, egy nagyobb tálba tesszük, sózzuk, hozzáadjuk a lisztet és sima tésztává dolgozzuk. A tésztát henger alakúra formázzuk, másfél-két centi vastag szeletekre vágjuk és mindegyik szeletből palacsinta nagyságú köröket formázunk. Természetesen a tészta felületét a sütésre szánt serpenyő/edény felülete határozza meg.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Tradiční bramborové lokše jako od babičky.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Tradičné zemiakové lokše ako od babičky.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Traditionelle slowakische Kartoffelfladen an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS