TopReceptek.hu Édes főételek Palacsinta Klasszikus krumplipalacsinta nagymamáink konyhájából
Klasszikus krumplipalacsinta nagymamáink konyhájából
Recept Klasszikus krumplipalacsinta nagymamáink konyhájából
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ezt a receptet mamámtól tanultam, aki gyerekkorában pedig szlovákiai rokonainktól sajátította el. Ott „plackynk” vagy „plackának” hívták, és tejföllel, hagymával, fokhagymával tálalták. Mi ezt a verziót is szeretjük, de önmagában is, vagy főzelékekhez és sűrűbb levesekhez is örömmel fogyasztjuk. Íme a Klasszikus krumplipalacsinta nagymamáink konyhájából.

Viki78    ·   2.10.2016

Klasszikus krumplipalacsinta nagymamáink konyhájából

Ezt a receptet mamámtól tanultam, aki gyerekkorában pedig szlovákiai rokonainktól sajátította el. Ott „plackynk” vagy „plackának” hívták, és tejföllel, hagymával, fokhagymával tálalták. Mi ezt a verziót is szeretjük, de önmagában is, vagy főzelékekhez és sűrűbb levesekhez is örömmel fogyasztjuk. Íme a Klasszikus krumplipalacsinta nagymamáink konyhájából.

Alapanyagok
1 kg
krumplipüré vaj nélkül
300 g
rétesliszt
olvasztott vaj a kenéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A klasszikus recepthez krumplipürére van szükségünk, amihez a burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk, enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és pépessé dolgozzuk.
  2. A krumplipürét kihűtjük, egy nagyobb tálba tesszük, sózzuk, hozzáadjuk a lisztet és sima tésztává dolgozzuk. A tésztát henger alakúra formázzuk, másfél-két centi vastag szeletekre vágjuk és mindegyik szeletből palacsinta nagyságú köröket formázunk. Természetesen a tészta felületét a sütésre szánt serpenyő/edény felülete határozza meg.
  3. Az egyes palacsinták mindkét felét száraz, zsiradék nélküli serpenyőn megsütjük, majd olvasztott vajjal megkenjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása