Klasszikus lekváros linzer

Ahány ház, annyi linzer recept és megoldás! Szerencsére imádom a linzert és örömmel próbálom ki más háziasszonyok, barátok receptjeit. Ez a linzer tészta is csodálatos, ahol a korongokat finom házi lekvárral tapasztottam össze. A porcukrozást most elhagytam, de ha valaki szeretné, akkor bátran, hajrá! A lényeg így is, úgy is az, hogy a családnak, barátoknak örömet szerezzen. Szerző: Reny Naty A.

Hozzáadta:, 17.11.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Karácsony, Ünnepek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Klasszikus lekváros linzer

Hozzávalók

350 gfinomliszt
2 dbtojássárga
250 gvaj
1 csomagvaníliacukor
120 gporcukor

Elkészítés menete

  1. A finomlisztet a porcukorral együtt tálba szitáljuk, hozzáadjuk a vaníliacukrot, tojássárgát és a kockára vágott puha vajat.
  2. Sima állagú tésztává gyúrjuk. A tésztát cipó alakúra formázzuk, fóliába csomagoljuk és legalább 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A tésztát vékonyra nyújtjuk és kiszaggatjuk a formákat. A formák felének közepét szintén kivágjuk, tetszés szerint.
  4. A formákat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 200 fokon 10 percig sütjük.
  5. A lyuk nélküli formák felét klasszikusan lekvárral megkenjük, majd két formát összetapasztunk.

Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL