Klasszikus linzertészta

Én nagyon szeretem a klasszikus linzertésztát. Egyszerűen formázható, és nagyon sokáig eláll. Ez a recept tényleg ősöreg, még mamámtól tanutam, aki szintén anyukájától. A recept generációkon keresztül adódott tovább, és nagyon örülök, hogy én is így készítem a klasszikus linzertésztát. Néha kakaót is adok hozzá, vagy darált dióval és darált mandulával dobom fel, annak függvényében, épp mihez van kedvem, vagy a család mit kívánt meg.

Hozzáadta:admin, 21.12.2016
Kategória: Karácsony
Klasszikus linzertészta

Hozzávalók

370 grétesliszt
250 gvaj
120 gporcukor
1/2 dbcitrom héja
1 dbtojás sárgája

Elkészítés menete

  1. Az átszitált lisztet, a porcukrot és a citromhéjat egy tálba tesszük, alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a hideg, kockára vágott vajat és a tojás sárgáját. A hozzávalókat eldolgozzuk, majd egy cipót formázunk a tésztából. A tésztát túl sokáig nem dolgozom, csak épphogy, ezután fóliába csomagolom és egy órára hűtőszekrénybe teszem pihenni.
  2. A tésztát 3 mm vastagságúra gyúrjuk, majd tetszés szerinti formákat szaggatunk ki belőle. A süteményeket 180 fokon 5-7 percig sütjük, de a sütést figyelemmel kísérjük, mivel minden sütő más. Vigyázat, a tészta nagyon hamar megsül, és ha túlsütjük, akkor nagyon száraz lesz.
  3. A tepsit kibélelhetjük sütőpapírral, vagy kikenhetjük vajjal.
  4. A kész linzert lekvárral összetapasztjuk, porcukorral megszórjuk.

Forrás: Adkas