TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Linzer Klasszikus linzertészta
Klasszikus linzertészta
Recept Klasszikus linzertészta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Én nagyon szeretem a klasszikus linzertésztát. Egyszerűen formázható, és nagyon sokáig eláll. Ez a recept tényleg ősöreg, még mamámtól tanutam, aki szintén anyukájától. A recept generációkon keresztül adódott tovább, és nagyon örülök, hogy én is így készítem a klasszikus linzertésztát. Néha kakaót is adok hozzá, vagy darált dióval és darált mandulával dobom fel, annak függvényében, épp mihez van kedvem, vagy a család mit kívánt meg.

TopPetra TopPetra    ·   21.12.2016

Klasszikus linzertészta

Én nagyon szeretem a klasszikus linzertésztát. Egyszerűen formázható, és nagyon sokáig eláll. Ez a recept tényleg ősöreg, még mamámtól tanutam, aki szintén anyukájától. A recept generációkon keresztül adódott tovább, és nagyon örülök, hogy én is így készítem a klasszikus linzertésztát. Néha kakaót is adok hozzá, vagy darált dióval és darált mandulával dobom fel, annak függvényében, épp mihez van kedvem, vagy a család mit kívánt meg.

Alapanyagok
370 g
rétesliszt
250 g
vaj
120 g
porcukor
1/2 db
citrom héja
1 db
tojás sárgája
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az átszitált lisztet, a porcukrot és a citromhéjat egy tálba tesszük, alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a hideg, kockára vágott vajat és a tojás sárgáját. A hozzávalókat eldolgozzuk, majd egy cipót formázunk a tésztából. A tésztát túl sokáig nem dolgozom, csak épphogy, ezután fóliába csomagolom és egy órára hűtőszekrénybe teszem pihenni.
  2. A tésztát 3 mm vastagságúra gyúrjuk, majd tetszés szerinti formákat szaggatunk ki belőle. A süteményeket 180 fokon 5-7 percig sütjük, de a sütést figyelemmel kísérjük, mivel minden sütő más. Vigyázat, a tészta nagyon hamar megsül, és ha túlsütjük, akkor nagyon száraz lesz.
  3. A tepsit kibélelhetjük sütőpapírral, vagy kikenhetjük vajjal.
  4. A kész linzert lekvárral összetapasztjuk, porcukorral megszórjuk.

Forrás: Adkas

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása