TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Klasszikus szlovák juhtúrós galuska
Klasszikus szlovák juhtúrós galuska
Recept Klasszikus szlovák juhtúrós galuska
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   23.4.2022

Klasszikus szlovák juhtúrós galuska

A juhtúró szerencsére nálunk is kapható, így nem okoz akkora nagy akadályt egy jó kis juhtúrós galuska elkészítése. Én tejföl helyett tejjel hígítom a juhtúrót, de azért ez bőven függ a juhtúró állagától és minőségétől is. Szerző: Mineralka

Alapanyagok
burgonya
búzafinomliszt
rétesliszt
juhtúró
tej
szalonna
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Nehéz megmondani, mennyi burgonyára van szükség, szemre készítem. A galuska állaga az, ami irányadó, ezért a pontos burgonya és liszt arányt nem tudom leírni.
  2. A burgonyát kis lyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk, hozzáadjuk a simaliszt felét és rétesliszt felét. Elkezdjük eldolgozni, majd pedig szükség szerint még adhatunk hozzá lisztet. A tészta akkor jó, ha kb. olyan az állaga, mint a kelt tésztának.
  3. A tésztát forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, 5-8 percig főzzük. Amikor már megfőtt, leszűrjük.
  4. Hozzáadjuk a tejjel vagy tejföllel hígított juhtúrót. Tejből/tejfölből mindig csak egy kicsit adunk hozzá, mert nem jó, ha a juhtúró túl híg. Ízlés szerint sózhatjuk.
  5. A szalonnát kockázzuk, lepirítjuk, ezt szórjuk a tetejére. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása