Klasszikus tarkedli kelt tésztából, eperrel

Recept Klasszikus tarkedli kelt tésztából, eperrel
KÜLDÖTT KÉPEK

A család egyik legkedvesebb reggelije. Ha édesre vágynak, akkor tarkedlit kérnek, vagy palacsintát. Érdemes kicsit előre gondolkodni, mert a tésztát érdemes korábban elkészíteni. A fahéjtól igazán különleges lesz, az eper pedig más gyümölccsel is helyettesíthető, vagy akár el is hagyható. Szerző: Lacusin

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Tészta:

0,5 ltej
15 gélesztő
50 gkristálycukor
300 gbúzafinomliszt
2 dbtojás
csipet

Befejezéshez:

2 evőkanálporcukor
1 kávéskanálfahéj
50 gvaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tejet langyosra melegítjük, az élesztőt belemorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, tojást, lisztet, alaposan eldolgozzuk.
  2. Meleg helyen hagyjuk pihenni, ami duplájára nem kel.
  3. Olajjal kikent serpenyőben megsütjük, kis adagokban.
  4. Olvasztott vajjal megkenjük, cukorral és fahéjjal megszórjuk, eperrel tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás