TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Eper Klasszikus tarkedli kelt tésztából, eperrel
Klasszikus tarkedli kelt tésztából, eperrel
Recept Klasszikus tarkedli kelt tésztából, eperrel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   30.4.2022

Klasszikus tarkedli kelt tésztából, eperrel

A család egyik legkedvesebb reggelije. Ha édesre vágynak, akkor tarkedlit kérnek, vagy palacsintát. Érdemes kicsit előre gondolkodni, mert a tésztát érdemes korábban elkészíteni. A fahéjtól igazán különleges lesz, az eper pedig más gyümölccsel is helyettesíthető, vagy akár el is hagyható. Szerző: Lacusin

Alapanyagok

Tészta:

0,5 l
tej
15 g
élesztő
50 g
kristálycukor
300 g
búzafinomliszt
2 db
tojás
csipet

Befejezéshez:

2 evőkanál
porcukor
1 kávéskanál
fahéj
50 g
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tejet langyosra melegítjük, az élesztőt belemorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, tojást, lisztet, alaposan eldolgozzuk.
  2. Meleg helyen hagyjuk pihenni, ami duplájára nem kel.
  3. Olajjal kikent serpenyőben megsütjük, kis adagokban.
  4. Olvasztott vajjal megkenjük, cukorral és fahéjjal megszórjuk, eperrel tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása