Klasszikus töltött paprika, az otthoni tradíciók szerint, paradicsomos mártásban

Recept Klasszikus töltött paprika, az otthoni tradíciók szerint, paradicsomos mártásban
KÜLDÖTT KÉPEK

A recept már gyerekkoromban is nagyon népszerű volt. Nem tudom, ki és mikor találta ki, de nálunk legalább 50 éve a család kedvence. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Paradicsomos mártás:

1 dclolaj
3 ev. kanálbúzafinomliszt
Kb. 1,3 lhideg víz
500 gparadicsompüré
Kristálycukor
Édes őrölt pirospaprika

Hús:

500 gdarált hús
200 gfőtt rizs
3 dbtojás
4-5 dbfriss paprika
Só és bors

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A lisztet olajon lepirítjuk, levesszük a lángról, hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát. Elkeverjük, hideg vízzel felöntjük, visszatesszük a lángra. Hozzáadjuk a paradicsompürét. Felforraljuk, sózzuk, majd cukorral ízesítjük. A mártás állagát be kell állítani, pontos mennyiséget nem tudok mondani, de előfordulhat, hogy kell még hozzá víz.
  2. A főtt rizst és darált hús elkeverjük, sózzuk és borsozzuk. Hozzáadjuk a tojást, majd ezzel a keverékkel töltjük meg a paprikákat.
  3. A maradék rizses-húsos masszából golyókat formázunk. A töltött paprikákat és húsgolyókat beletesszük a paradicsomos mártásba, készre főzzük.
  4. Az egyik húsgolyót kivesszük, villával szétvágjuk, megkóstoljuk. Ha már puha (és nem nyers, de ez már a villával szétvágás során is látszik), akkor kész.
  5. Tálaljuk, burgonyát vagy knédlit ajánlok hozzá.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás