TopReceptek.hu Húsételek Darált hús Húsgolyók Klasszikus töltött paprika, az otthoni tradíciók szerint, paradicsomos mártásban
Klasszikus töltött paprika, az otthoni tradíciók szerint, paradicsomos mártásban
Recept Klasszikus töltött paprika, az otthoni tradíciók szerint, paradicsomos mártásban
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   18.12.2021

Klasszikus töltött paprika, az otthoni tradíciók szerint, paradicsomos mártásban

A recept már gyerekkoromban is nagyon népszerű volt. Nem tudom, ki és mikor találta ki, de nálunk legalább 50 éve a család kedvence. Szerző: Mineralka

20 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Paradicsomos mártás:

1 dcl
olaj
3 ev. kanál
búzafinomliszt
Kb. 1,3 l
hideg víz
500 g
paradicsompüré
Kristálycukor
Édes őrölt pirospaprika

Hús:

500 g
darált hús
200 g
főtt rizs
3 db
tojás
4-5 db
friss paprika
Só és bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lisztet olajon lepirítjuk, levesszük a lángról, hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát. Elkeverjük, hideg vízzel felöntjük, visszatesszük a lángra. Hozzáadjuk a paradicsompürét. Felforraljuk, sózzuk, majd cukorral ízesítjük. A mártás állagát be kell állítani, pontos mennyiséget nem tudok mondani, de előfordulhat, hogy kell még hozzá víz.
  2. A főtt rizst és darált hús elkeverjük, sózzuk és borsozzuk. Hozzáadjuk a tojást, majd ezzel a keverékkel töltjük meg a paprikákat.
  3. A maradék rizses-húsos masszából golyókat formázunk. A töltött paprikákat és húsgolyókat beletesszük a paradicsomos mártásba, készre főzzük.
  4. Az egyik húsgolyót kivesszük, villával szétvágjuk, megkóstoljuk. Ha már puha (és nem nyers, de ez már a villával szétvágás során is látszik), akkor kész.
  5. Tálaljuk, burgonyát vagy knédlit ajánlok hozzá.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása