TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Klasszikus vajbabfőzelék kaporral és tojással, ahogy a nagyszüleim készítették.
Klasszikus vajbabfőzelék kaporral és tojással, ahogy a nagyszüleim készítették.
Recept Klasszikus vajbabfőzelék kaporral és tojással, ahogy a nagyszüleim készítették.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A jó idő közeledtével egyre több zöldségre tehetünk szert, akár kedvező áron. A nyár pedig a főzelékek ideje is, mert azt akár hidegen is tálalhatjuk.

TopPetra TopPetra    ·   8.5.2023

Klasszikus vajbabfőzelék kaporral és tojással, ahogy a nagyszüleim készítették.

A jó idő közeledtével egyre több zöldségre tehetünk szert, akár kedvező áron. A nyár pedig a főzelékek ideje is, mert azt akár hidegen is tálalhatjuk.

30 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
500 g
vajbab
4 db
burgonya
1 db
vöröshagyma
3 db
fokhagyma
250 ml
főzőtejszín
ízlés szerint
kapor
szükség szerint
búzafinomliszt
ízlés szerint
ecet
ízlés szerint
Recept elkészítése
Nyomtatás
30 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
  1. A vöröshagymát aprítjuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított és kisebb darabokra vágott vajbabot. Sózzuk, vízzel felöntjük.
  2. Az egyik burgonyát lereszeljük, hozzáadjuk, a fennmaradt 3 burgonyát pedig kis kockára vágjuk. Ezt is hozzáadjuk.
  3. Amikor a bab már majdnem puha, tejszínnel behabarjuk, hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, majd liszttel sűrítjük.
  4. Ízlés szerint sóval és ecettel ízesítjük.
  5. Főtt tojással vagy sült kolbásszal is tálalhatjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása