Klasszikus vaníliás kifli

Hozzáadta: Alexa96, 21.10.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek, Vaníliás kiflik
KÜLDÖTT KÉPEK
Sokáig nem értettem, miért is hívják a vaníliás kiflit vaníliás kiflinek, ugyanis a tésztájában elsősorban dió van, a vaníliacukor pedig a tetejére jön. Kipróbáltam a receptet dió nélkül is, de úgy valahogy nem volt az igazi, és maradtam ennél a klasszikus receptnél. A vaníliacukor és porcukor keverékébe még melegében forgatom bele a finom kifliket, és ahogy az illat bejárja a konyhát, valami csodálatos. Talán innét kaphatta a nevét…
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Alexa96, 21.10.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek, Vaníliás kiflik
ALAPANYAGOK
280 gbúzafinomliszt
200 gmargarin
60 gkristálycukor
80 gdarált dió
- A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd egy napot pihentetjük.
- Másnap a tésztából kis adagokat tépünk ki és kifli alakúrra formázzuk.
- A kifliket kivajazott vagy sütőpapírral bevont tepsire tesszük és 180 fokon aranyszínűre festjük. A sütés nem tart soká, és nem árt figyelni közben, nehogy a kiflik túlságosan kiszáradjanak.
- Még melegében vaníliacukorral vagy porcukorral megszórjuk.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS