TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Klasszikus vaníliás kifli
Klasszikus vaníliás kifli
Recept Klasszikus vaníliás kifli
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Sokáig nem értettem, miért is hívják a vaníliás kiflit vaníliás kiflinek, ugyanis a tésztájában elsősorban dió van, a vaníliacukor pedig a tetejére jön. Kipróbáltam a receptet dió nélkül is, de úgy valahogy nem volt az igazi, és maradtam ennél a klasszikus receptnél. A vaníliacukor és porcukor keverékébe még melegében forgatom bele a finom kifliket, és ahogy az illat bejárja a konyhát, valami csodálatos. Talán innét kaphatta a nevét…

Alexa96    ·   21.10.2017

Klasszikus vaníliás kifli

Sokáig nem értettem, miért is hívják a vaníliás kiflit vaníliás kiflinek, ugyanis a tésztájában elsősorban dió van, a vaníliacukor pedig a tetejére jön. Kipróbáltam a receptet dió nélkül is, de úgy valahogy nem volt az igazi, és maradtam ennél a klasszikus receptnél. A vaníliacukor és porcukor keverékébe még melegében forgatom bele a finom kifliket, és ahogy az illat bejárja a konyhát, valami csodálatos. Talán innét kaphatta a nevét…

Alapanyagok
280 g
búzafinomliszt
200 g
margarin
60 g
kristálycukor
80 g
darált dió
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd egy napot pihentetjük.
  2. Másnap a tésztából kis adagokat tépünk ki és kifli alakúrra formázzuk.
  3. A kifliket kivajazott vagy sütőpapírral bevont tepsire tesszük és 180 fokon aranyszínűre festjük. A sütés nem tart soká, és nem árt figyelni közben, nehogy a kiflik túlságosan kiszáradjanak.
  4. Még melegében vaníliacukorral vagy porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása