Klasszikus vaníliás kifli

Sokáig nem értettem, miért is hívják a vaníliás kiflit vaníliás kiflinek, ugyanis a tésztájában elsősorban dió van, a vaníliacukor pedig a tetejére jön. Kipróbáltam a receptet dió nélkül is, de úgy valahogy nem volt az igazi, és maradtam ennél a klasszikus receptnél. A vaníliacukor és porcukor keverékébe még melegében forgatom bele a finom kifliket, és ahogy az illat bejárja a konyhát, valami csodálatos. Talán innét kaphatta a nevét…

Hozzáadta:, 21.10.2017
Kategória: Desszertek, Karácsony
Klasszikus vaníliás kifli

Hozzávalók

280 gbúzafinomliszt
200 gmargarin
60 gkristálycukor
80 gdarált dió

Elkészítés menete

  1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd egy napot pihentetjük.
  2. Másnap a tésztából kis adagokat tépünk ki és kifli alakúrra formázzuk.
  3. A kifliket kivajazott vagy sütőpapírral bevont tepsire tesszük és 180 fokon aranyszínűre festjük. A sütés nem tart soká, és nem árt figyelni közben, nehogy a kiflik túlságosan kiszáradjanak.
  4. Még melegében vaníliacukorral vagy porcukorral megszórjuk.