Knédli édesen. Próbáltátok már ebben a változatban?

Recept Knédli édesen. Próbáltátok már ebben a változatban?
KÜLDÖTT KÉPEK

Házi knédlit készítettem, amit végük lekvárral kentem meg, majd pedig mintha a tekercset, felcsavartam. Szerző: Blazka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

500 grétesliszt
1 kv. kanálkristálycukor
1 kv. kanál
20 gfriss élesztő
2 ev. kanálolaj
1 dbtojás
270 mlvíz

Kell még:

töltéshezlekvár
szóráshozdarált mák
szóráshozporcukor
locsoláshozolvasztott vaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A langyos vizet elkeverjük a cukorral, sóval, olajja, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojást és a lisztet is.
  2. Elkeverjük, gombócot formázunk. Meleg helyen egy órát kelesztjük.
  3. A tésztát kinyújtjuk, lekvárral megkenjük, majd mind egy tekercset, felcsavarjuk. Óvatosan gőz fölé tesszük, 20 percet pároljuk.
  4. A tetejét mákkal, porcukorral megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás