TopReceptek.hu Édes főételek Gombócok Knédli édesen. Próbáltátok már ebben a változatban?
Knédli édesen. Próbáltátok már ebben a változatban?
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra    ·   17.9.2021

Knédli édesen. Próbáltátok már ebben a változatban?

Házi knédlit készítettem, amit végük lekvárral kentem meg, majd pedig mintha a tekercset, felcsavartam. Szerző: Blazka

45 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok

Tészta:

500 g
rétesliszt
1 kv. kanál
kristálycukor
1 kv. kanál
20 g
friss élesztő
2 ev. kanál
olaj
1 db
tojás
270 ml
víz

Kell még:

töltéshez
lekvár
szóráshoz
darált mák
szóráshoz
porcukor
locsoláshoz
olvasztott vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A langyos vizet elkeverjük a cukorral, sóval, olajja, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojást és a lisztet is.
  2. Elkeverjük, gombócot formázunk. Meleg helyen egy órát kelesztjük.
  3. A tésztát kinyújtjuk, lekvárral megkenjük, majd mind egy tekercset, felcsavarjuk. Óvatosan gőz fölé tesszük, 20 percet pároljuk.
  4. A tetejét mákkal, porcukorral megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk.

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept