Knédli - töltött bukta kicsit másképp

Hozzáadta: TopPetra, 21.11.2021
Kategória: Vacsora, Főétkezések, Bukta, Édes főételek, Ebéd
KÜLDÖTT KÉPEK
Ma knédlit készítettem, de egy adagot édesen fejeztem be a család kérésére. Szerző: Blazena
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 21.11.2021
Kategória: Vacsora, Főétkezések, Bukta, Édes főételek, Ebéd
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
1 kgrétesliszt
2 kv. kanálsó
1 kockaélesztő
2 dbtojás
600 mltej
1 ev. kanálsertészsír
Töltelék:
Ízlés szerintdarált dió
Ízlés szerintporcukor
Befejezéshez:
Ízlés szerintvaj
Ízlés szerintdarált dió
Ízlés szerintporcukor
- Ebből a mennyiségből 3 klasszikus knédli és egy töltött készült.
- A lisztet tálba szitáljuk, a közepére mélyedést készítünk, ide öntjük a langyos tejet, rámorzsoljuk az élesztőt és megvárjuk, míg az élesztő felfut.
- Hozzáadjuk a többi hozzávalót, tésztává dolgozzuk, lefedjük, egy órát kelesztjük – ezalatt duplájára növekszik.
- A tésztát 4 részre osztjuk, kinyújtjuk, töltelékkel megszórjuk, felcsavarjuk.
- További egy órát kelesztjük, majd gőz fölött, 20 perc alatt készre pároljuk.
- Tálaljuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk, dióval és porcukorral megszórjuk.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Plněný pařený knedlík - buchty na páře trochu jinak.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Plnená parená knedľa - buchty na pare trochu inak.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Gefüllter dampfgegarter böhmischer Knödel - mal ein wenig anders an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS