Knédli - töltött bukta kicsit másképp

Recept Knédli - töltött bukta kicsit másképp

Hozzáadta: TopPetra, 21.11.2021

Kategória: Bukta, Édes főételek, Ebéd, Főétkezések, Vacsora

KÜLDÖTT KÉPEK

Ma knédlit készítettem, de egy adagot édesen fejeztem be a család kérésére. Szerző: Blazena

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 21.11.2021

Kategória: Bukta, Édes főételek, Ebéd, Főétkezések, Vacsora

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

1 kgrétesliszt
2 kv. kanál
1 kockaélesztő
2 dbtojás
600 mltej
1 ev. kanálsertészsír

Töltelék:

Ízlés szerintdarált dió
Ízlés szerintporcukor

Befejezéshez:

Ízlés szerintvaj
Ízlés szerintdarált dió
Ízlés szerintporcukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Ebből a mennyiségből 3 klasszikus knédli és egy töltött készült.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, a közepére mélyedést készítünk, ide öntjük a langyos tejet, rámorzsoljuk az élesztőt és megvárjuk, míg az élesztő felfut.
  3. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, tésztává dolgozzuk, lefedjük, egy órát kelesztjük – ezalatt duplájára növekszik.
  4. A tésztát 4 részre osztjuk, kinyújtjuk, töltelékkel megszórjuk, felcsavarjuk.
  5. További egy órát kelesztjük, majd gőz fölött, 20 perc alatt készre pároljuk.
  6. Tálaljuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk, dióval és porcukorral megszórjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás