TopReceptek.hu Édes főételek Bukta Knédli - töltött bukta kicsit másképp
Knédli - töltött bukta kicsit másképp
Recept Knédli - töltött bukta kicsit másképp
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ma knédlit készítettem, de egy adagot édesen fejeztem be a család kérésére. Szerző: Blazena

TopPetra TopPetra    ·   21.11.2021

Knédli - töltött bukta kicsit másképp

Ma knédlit készítettem, de egy adagot édesen fejeztem be a család kérésére. Szerző: Blazena

90 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
1 kg
rétesliszt
2 kv. kanál
1 kocka
élesztő
2 db
tojás
600 ml
tej
1 ev. kanál
sertészsír

Töltelék:

Ízlés szerint
darált dió
Ízlés szerint
porcukor

Befejezéshez:

Ízlés szerint
vaj
Ízlés szerint
darált dió
Ízlés szerint
porcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
90 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. Ebből a mennyiségből 3 klasszikus knédli és egy töltött készült.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, a közepére mélyedést készítünk, ide öntjük a langyos tejet, rámorzsoljuk az élesztőt és megvárjuk, míg az élesztő felfut.
  3. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, tésztává dolgozzuk, lefedjük, egy órát kelesztjük – ezalatt duplájára növekszik.
  4. A tésztát 4 részre osztjuk, kinyújtjuk, töltelékkel megszórjuk, felcsavarjuk.
  5. További egy órát kelesztjük, majd gőz fölött, 20 perc alatt készre pároljuk.
  6. Tálaljuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk, dióval és porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása