Knédliből gőzgombóc. Tökéletes tipp a maradék knédli eltüntetésére.

Recept Knédliből gőzgombóc. Tökéletes tipp a maradék knédli eltüntetésére.
KÜLDÖTT KÉPEK

A knédli egyre népszerűbb, és szerencsére már boltokban is kapható. Azért néha megesik, hogy nem fogyasztjuk el az egészet. Ebben az esetben nyújt tökéletes inspirációt ez a recept. A knédli, ami előtte sós, szaftos, húsos, savanykás fogások körete volt, most mint édesség alapanyaga kap helyet.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

1 dbknédli
ízlés szerintkakaó
ízlés szerintporcukor
ízlés szerintlekvár
ízlés szerintolvasztott vaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A knédlit centiméter vastag szeletekre vágjuk. Vízgőzben megmelegítjük, tányérra tesszük.
  2. Rákenjük a lekvárt.
  3. Kakaóval és porcukorral megszórjuk, ízlés szerint olvasztott vajjal meglocsoljuk.
  4. Azelőtt sosem gondoltam arra, hogy a maradék knédlit akár ilyen édesség, finomság elkészítésére is fel lehet használni. De megéri a próbát!

Forrás: Az inspirációt a neten keresztül kaptuk Matullka R-től.

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás