„Kócos” tepsis csirkemell

Recept „Kócos” tepsis csirkemell
KÜLDÖTT KÉPEK

Talán ez a recept kicsit eltér a megszokottól, de mindenképp érdemes kipróbálni! A tepsis csirkemell attól kócos, hogy az előkészített csirkemell szeleteket nem a klasszikus panírba csomagoljuk, hanem tejfölbe, majd reszelt sajt és zsemlemorzsa keverékébe. A bunda kívül ropogós, a csirkemell viszont belül lágy, szaftos, puha! Ha kicsit még plusszban szeretnénk játszadozni az ízekkel, akkor a tejfölbe akár fokhagymát is keverhetünk. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

500 gcsirkemell filé
200 g tejföl
reszelt sajt
zsemlemorzsa
só, bors, olaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A megmosott és felszeletelt csirkemell szeleteket kiklopfoljuk, mindkét felét sózzuk és borsozzuk.
  2. Az előkészített csirkemell szeleteket tejfölbe mártjuk, majd a reszelt sajttal elkevert zsemlemorzsába.
  3. A „bebugyolált” csirkemell szeleteket olajjal kikent tepsibe tesszük.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  5. Burgonyapürével, rizzsel, esetleg salátával tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás