TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Sült csirke „Kócos” tepsis csirkemell
„Kócos” tepsis csirkemell
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra    ·   23.5.2019

„Kócos” tepsis csirkemell

Talán ez a recept kicsit eltér a megszokottól, de mindenképp érdemes kipróbálni! A tepsis csirkemell attól kócos, hogy az előkészített csirkemell szeleteket nem a klasszikus panírba csomagoljuk, hanem tejfölbe, majd reszelt sajt és zsemlemorzsa keverékébe. A bunda kívül ropogós, a csirkemell viszont belül lágy, szaftos, puha! Ha kicsit még plusszban szeretnénk játszadozni az ízekkel, akkor a tejfölbe akár fokhagymát is keverhetünk. Szerző: Mineralka

20 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok
500 g
csirkemell filé
200 g
tejföl
reszelt sajt
zsemlemorzsa
só, bors, olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A megmosott és felszeletelt csirkemell szeleteket kiklopfoljuk, mindkét felét sózzuk és borsozzuk.
  2. Az előkészített csirkemell szeleteket tejfölbe mártjuk, majd a reszelt sajttal elkevert zsemlemorzsába.
  3. A „bebugyolált” csirkemell szeleteket olajjal kikent tepsibe tesszük.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  5. Burgonyapürével, rizzsel, esetleg salátával tálaljuk.

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept