Kofolás szelet csokiöntettel
Bizony, a kofolát is lehet süteményekhez használni. Ma már nem olyan bonyodalom kofolához jutni (azlőtt mindig a rokonok hozták, ha kérdezték, mi kell nekik, akkor a kofola mindig az első helyen volt), így a kofolás szelet csokiöntettel nem lehet kihívás. Ha pedig a kofolát nem szeretjük, bátran használhatunk kólát is. A sütemény puha, édes, a mézeskalács fűszerkeverékkel gazdagított sütőpornak köszönhetően kellemesen fűszeres és aromás. A tésztájába akár darált diót vagy mazsolát is tehetünk.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 6.10.2018
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
350 gbúzafinomliszt
300 gkristálycukor
2 dbtojás
2 ev. kanálolaj
2 ev. kanálkakaó
1 csomagsütőpor mézeskalács fűszerrel
300 mlkofola vagy kóla
Szükségünk lesz még:
csokiöntet
- A finomlisztet, a kristálycukrot, a tojást, az olajat, a kakaót és a sütőport alaposan elkeverjük.
- Hozzáöntjük a kofolát vagy a kólát.
- A tésztát magas falú, kivajazott és kilisztezett tepsibe öntjük.
- 180 fokon 20-30 percig sütjük.
- Tetejét csokiöntettel vonjuk be. Ez lehet bolti, de akár jó minőségű étcsokoládé és habtejszín keveréke (a csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk és elkeverjük a tejszínnel).
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS