Kofolás szelet csokiöntettel

Recept Kofolás szelet csokiöntettel

Hozzáadta: TopPetra, 6.10.2018

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Bizony, a kofolát is lehet süteményekhez használni. Ma már nem olyan bonyodalom kofolához jutni (azlőtt mindig a rokonok hozták, ha kérdezték, mi kell nekik, akkor a kofola mindig az első helyen volt), így a kofolás szelet csokiöntettel nem lehet kihívás. Ha pedig a kofolát nem szeretjük, bátran használhatunk kólát is. A sütemény puha, édes, a mézeskalács fűszerkeverékkel gazdagított sütőpornak köszönhetően kellemesen fűszeres és aromás. A tésztájába akár darált diót vagy mazsolát is tehetünk.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 6.10.2018

Kategória: Desszertek, sütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

350 gbúzafinomliszt
300 gkristálycukor
2 dbtojás
2 ev. kanálolaj
2 ev. kanálkakaó
1 csomagsütőpor mézeskalács fűszerrel
300 mlkofola vagy kóla

Szükségünk lesz még:

csokiöntet

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A finomlisztet, a kristálycukrot, a tojást, az olajat, a kakaót és a sütőport alaposan elkeverjük.
  2. Hozzáöntjük a kofolát vagy a kólát.
  3. A tésztát magas falú, kivajazott és kilisztezett tepsibe öntjük.
  4. 180 fokon 20-30 percig sütjük.
  5. Tetejét csokiöntettel vonjuk be. Ez lehet bolti, de akár jó minőségű étcsokoládé és habtejszín keveréke (a csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk és elkeverjük a tejszínnel).
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás