Kókuszba forgatott csokoládés tekercs

Finom, illatos, édes, és még jól is néz ki! Ezért szeretem annyira a kókuszba forgatott csokoládés tekercset. A habkönnyű tésztára kerül rá a csokikrém, amit felszeletelünk, az édes öntettel bevonunk, végül megszórjuk a kókuszreszelékkel. Érdemes nagyobb szeletekre vágni, mert ebből a kiváló finomságból kis szelet bizony nem elég. Vigyázat, nagyon gyorsan elfogy!

Hozzáadta:, 6.12.2018
Kategória: Desszertek, Sütemények, Karácsony
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Kókuszba forgatott csokoládés tekercs

Hozzávalók

Tészta:
2 dbtojás
60 gkristálycukor
60 grétesliszt
csipet só
1/2 ev. kanálvíz
1/3 ev. kanálolaj
Krém:
2 dbtojás
100 gkristálycukor
100 gcsokoládé
200 gvaj
Öntet:
200 mltej
200 gcsokoládé
100 gkristálycukor
150 gvaj
200 gkókuszreszelék

Elkészítés menete

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, beledolgozzuk a cukrot, a tojássárgát, a sütőporral elkevert lisztet, a vizet és az olajat.
  2. A tésztát két részre osztjuk, majd mindkét tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, a vékony tésztát 170 fokon 10-15 percig sütjük.%1
  3. A két egész tojást a cukorral együtt gőzfürdő felet habosra verjük, hozzáadjuk a felolvasztott csokoládét, elkeverjük és megvárjuk, míg kihűl. A krémbe beledolgozzuk a vajat (kézi robotgéppel).
  4. A megsült tésztalapokat megkenjük a krémmel, vastagabb csíkokra vágjuk és felcsavarjuk.%2%3
  5. A tésztalapokat nem szükséges sávokra vágni, egyben is felcsavarhatjuk, így a végén a kész tekercseket szeleteljük fel.
  6. Minden tekercset beleforgatunk az öntetbe. Az öntethez a tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot, a kockára tört csokoládét és addig kevergetjük, amíg a csokoládé fel nem oldódik. Miután a csokoládé is feloldódott, hozzáadjuk a vajat, szintén felolvadásik kevergetjük.
  7. A kész tekercseket kókuszreszelékkel megszórjuk.%4%5%6