Kókuszcsók

Ha gyorsan és egyszerűen szeretnénk valami finomat, illatos süteményt készíteni, akkor igazán jó választás a kókuszcsók. A pár alapanyagot csupán alaposan el kell dolgozni. Arra kell ügyelni, hogy ne egyszerre adjuk hozzá a tojáshabhoz a porcukrot és a lisztet, így a tészta garantáltan nem lesz csomós. Már csak a kókuszreszelék van hátra és a kókuszcsókok megformázása. A tetejét olvasztott csokoládéval díszítjük. Szerző: Jaja

Hozzáadta:, 3.12.2018
Kategória: Desszertek, Karácsony
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Kókuszcsók

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
120 gkókuszreszelék
2 db tojásfehérje
7 ev. kanálbúzafinomliszt
150 gporcukor
csokoládé díszítéshez

Elkészítés menete

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot. Ismét elkeverjük, addig, amíg ismét kemény habot nem kapunk, majd hozzáadjuk a lisztet.
  2. Ügyeljünk arra, hogy a porcukrot és a lisztet is kis adagokban adjuk hozzá a tojáshabhoz, mert ellenkező esetben előfordulhat, hogy a masszában rögök lesznek. Utolsó lépésben hozzáadjuk a kókuszreszeléket.
  3. A tésztából sütőpapírral kibélelt tepsibe kis kupacokat formázunk. 100 fokon kb. 90 percig sütjük. A sütési idő a sütőtől is függ, érdemes közben ellenőrizni.
  4. Miután megsült, kivesszük a sütőből, csokiöntettel meglocsoljuk. Jó étvágyat!