Kókuszgolyók

A kókuszgolyókat szinte végtelen módon el lehet készíteni, számos alapanyag felhasználásával. Én legutóbb ezt a változatot készítettem, ahol a masszába a kókuszreszeléken kívül kókusztej, darált dió és zabpehely is kerül. Elkészítésre egyáltalán nem igényes, a massza állagát pedig könnyen tudjuk javítani, ha esetleg túl híg vagy sűrű lenne. Dobozban, sötét és hűvös helyen tároljuk. Szerző: Romca

Hozzáadta:, 6.12.2018
Kategória: Desszertek, Karácsony, Sütés nélküli receptek
Előkészítési idő:
Kókuszgolyók

Hozzávalók

1 dbkókusztej konzerv
150 gkókuszreszelék
100 gdarált dió
100 gkis szemű zabpehely
kb. 3 ev. kanálkristálycukor
kókuszreszelék forgatáshoz

Elkészítés menete

  1. A hozzávalókat tálba tesszük és eldolgozzuk.
  2. A masszát egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A masszából kis golyókat formázunk.
  4. A golyókat kókuszreszelékbe forgatjuk.
  5. Az elkészült golyókat papírdobozban, lefedve, hűvös helyen tároljuk.