Kókuszkirálynő szelet

Recept Kókuszkirálynő szelet

Hozzáadta: TopPetra, 7.11.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

A kókusz kedvelői imádni fogják ezt a finom, kókuszos, krémes édességet. A tojásfehérjés tésztát kevés citrommal is ízesítettem, így szerintem még finomabb lett. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 7.11.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

5 dbtojásfehérje
250 gkristálycukor
1 dbcitrom
150 gkókuszreszelék
150 gbúzafinomliszt
1 csomagsütőpor

Krém:

500 mltej
5 ev. kanálbúzafinomliszt
5 ev. kanálkristálycukor
250 gvaj
5 ev. kanálporcukor
5 dbtojássárga
szóráshozkókuszreszelék
100 mltej locsoláshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A 37x21 cm-es tepsit vajjal kikenjük, rétesliszttel beszórjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a 100 ml tejet felmelegítjük.
  2. A tojásfehérjét habbá verjük, belekeverjük a cukrot és a citrom levét is.
  3. A lisztet a sütőporral elkeverjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, majd ezt dolgozzuk bele kanalanként a tojásfehérje habba. Beletesszük a sütőben, 25-30 percig sütjük. A megsült tésztát villával kibökdössük, a forró tejjel meglocsoljuk.
  4. Az 500 ml tejet lángra tesszük, a cukrot feloldjuk benne. Kevés cukros tejet csomómentesre keverünk a liszttel, majd beleöntjük a nagyobb adag tejbe. Sűrű krémet főzünk, kihűtjük.
  5. A tojássárgát a cukorral gőzfürdő felett felverjük. Kihűtjük. A vajat habosra verjük, hozzáadjuk a tojássárgás krémhez, majd az egészet eldolgozzuk a sűrű krémmel.
  6. A kapott krémet rákanalazzuk a tésztára, elegyengetjük, kókuszreszelékkel megszórjuk. Hűtőszekrénybe tesszük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás