TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kókuszkirálynő szelet
Kókuszkirálynő szelet
Recept Kókuszkirálynő szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   7.11.2021

Kókuszkirálynő szelet

A kókusz kedvelői imádni fogják ezt a finom, kókuszos, krémes édességet. A tojásfehérjés tésztát kevés citrommal is ízesítettem, így szerintem még finomabb lett. Szerző: Triniti

20 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

5 db
tojásfehérje
250 g
kristálycukor
1 db
citrom
150 g
kókuszreszelék
150 g
búzafinomliszt
1 csomag
sütőpor

Krém:

500 ml
tej
5 ev. kanál
búzafinomliszt
5 ev. kanál
kristálycukor
250 g
vaj
5 ev. kanál
porcukor
5 db
tojássárga
szóráshoz
kókuszreszelék
100 ml
tej locsoláshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A 37x21 cm-es tepsit vajjal kikenjük, rétesliszttel beszórjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a 100 ml tejet felmelegítjük.
  2. A tojásfehérjét habbá verjük, belekeverjük a cukrot és a citrom levét is.
  3. A lisztet a sütőporral elkeverjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, majd ezt dolgozzuk bele kanalanként a tojásfehérje habba. Beletesszük a sütőben, 25-30 percig sütjük. A megsült tésztát villával kibökdössük, a forró tejjel meglocsoljuk.
  4. Az 500 ml tejet lángra tesszük, a cukrot feloldjuk benne. Kevés cukros tejet csomómentesre keverünk a liszttel, majd beleöntjük a nagyobb adag tejbe. Sűrű krémet főzünk, kihűtjük.
  5. A tojássárgát a cukorral gőzfürdő felett felverjük. Kihűtjük. A vajat habosra verjük, hozzáadjuk a tojássárgás krémhez, majd az egészet eldolgozzuk a sűrű krémmel.
  6. A kapott krémet rákanalazzuk a tésztára, elegyengetjük, kókuszreszelékkel megszórjuk. Hűtőszekrénybe tesszük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása