Kókuszkrémes-gyümölcsös torta

Recept Kókuszkrémes-gyümölcsös torta
KÜLDÖTT KÉPEK

A kókuszkrémes-gyümölcsös torta egy Kihagyhatatlan édesség, amit a kókuszkrém, valamint a friss gyümölcsök tesznek még különlegesebbé. Friss gyümölccsel díszítve az igazi: eperrel, de akár szőlő vagy bármely más gyümölcs is használható.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tésztához:

9 dbtojás
360 gkristálycukor
9 ev. kanálolaj
360 gbúzafinomliszt

Krémhez:

500 mltej
2 csomagkókuszos puding
2 csomagvaj

Díszítéshez:

Eperlekvár
Pirított mandula
Friss eper
Friss málna

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Először a tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét robotgéppel vagy kézzel kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot, és ezzel is verjük egy kicsit. A végeredmény egy kemény cukros tojáshab.
  2. Folyamatos keverés mellett a tojáshabhoz egyesével hozzáadjuk a sárgáját, ezt követi az olaj, majd végül a búzafinomliszt. Két tortaformát (20 cm és 24 cm átmérőjűt) kivajazunk és liszttel beszórunk, és beleöntjük a tésztát.
  3. A tésztát 180 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, majd kitesszük hűlni. Közben elkészítjük a krémet: először a vajat szobahőmérsékletűre melegítjük, közben felforralunk 400 ml tejet. A maradék tejben elkeverjük a pudingport és hozzáöntjük a forró tejhez. Addig főzzük, míg be nem sűrűsödik, majd hagyjuk kihűlni, lehetőleg szobahőmérsékletűre.
  4. Amikor a puding és a vaj is azonos hőmérsékletű, a pudingot robotgéppel vagy géppel el kezdjük keverni, és folyamatos kevergetés mellett óvatosan hozzákeverjük a vajat. A krémet ízlés szerint édesíthetjük.
  5. Ha a torták kihűltek, mindkét részt vízszintesen 3 részre vágjuk. A nagyobb alapterületű tortából készítjük az első emeletet: az alsó tésztalapot megkenjük eperlekvárral, erre kerül a kókuszos krém, lefedjük a 2. tésztalappal, ezt is megkenjük eperlekvárral és a krémmel, végül lefedjük a 3. tésztalappal. Miután elkészültünk, a tortát bevonjuk a kókuszos krémmel. Ugyanígy járunk el a kisebb alapterületű tortánál is.
  6. A nagyobb alapterületű tortára ráhelyezzük a kisebb alapterületű tortát: hogy a torták ne mozduljanak el, vagy saját súlyukból adódóan ne nyomódjanak össze, az alsó tortába három szívószálat vagy boltban kapható műanyag tortaállványokat szúrunk. Ezekre az állványokra kerül egy háztartási fóliával bevont kartonlap, és erre a lapra helyezzük a második tortát. A torta széleit mandulával szórjuk meg, az alsó tortát málnával, a felsőt pedig eperrel díszítjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás