Kókuszkrémes tekercs

A kókuszkrémes tekercs nem egy újkeletű dolog, de valahogy mindig nagy sikert arat. A finom házilekvár igazán különlegessé tudja varázsolni.

Hozzáadta:, 4.9.2016
Kategória: Desszertek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Kókuszkrémes tekercs

Hozzávalók

Tésztához:
6 dbtojás
120 gkristálycukor
80 gfinomliszt
Krémhez:
250 mltej
1 csomagkókuszos puding
250 gvaj
A tekercshez:
jó minőségű eperlekvár
kókuszreszelék

Elkészítés menete

  1. Elkészítjük a tekercs tésztáját: a tojásokat feltörjük, a sárgáját és fehérjéjét szétválasztjuk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és egyenként belekeverjük a sárgáját, majd a legvégén belekeverjük a lisztet is.
  2. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és közepes hőfokon készre sütjük, majd kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni. A tészta kellően rugalmas lesz ahhoz, hogy a feltekerés során ne törjön el.
  3. A krémhez 200 ml tejet felteszünk főni, a maradék tejben pedig elkeverjük a pudingport, majd hozzáöntjük a forró tejhez és addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Megvárjuk, míg a puding kihűl és fokozatosan hozzákeverjük a vajat. A vajnak és a pudingnak azonos hőmérsékletűnek kell lennie, így a krém csomómentes lesz. A krémet ízlés szerint édesíthetjük.
  4. A kihűlt tekercset megkenjük eperlekvárral, erre kerül a krém 2/3-a, majd a tésztát óvatosan feltekerjük. A tekercs oldalait is bekenjük a krémmel, majd megszórjuk kókuszreszelékkel. A maradék töltelékkel a tekercset díszítjük. A kész süteményt néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen.