TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Eper Kókuszkrémes tekercs
Kókuszkrémes tekercs
Recept Kókuszkrémes tekercs
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   4.9.2016

Kókuszkrémes tekercs

A kókuszkrémes tekercs nem egy újkeletű dolog, de valahogy mindig nagy sikert arat. A finom házilekvár igazán különlegessé tudja varázsolni.

60 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tésztához:

6 db
tojás
120 g
kristálycukor
80 g
finomliszt

Krémhez:

250 ml
tej
1 csomag
kókuszos puding
250 g
vaj

A tekercshez:

jó minőségű eperlekvár
kókuszreszelék
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Elkészítjük a tekercs tésztáját: a tojásokat feltörjük, a sárgáját és fehérjéjét szétválasztjuk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és egyenként belekeverjük a sárgáját, majd a legvégén belekeverjük a lisztet is.
  2. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és közepes hőfokon készre sütjük, majd kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni. A tészta kellően rugalmas lesz ahhoz, hogy a feltekerés során ne törjön el.
  3. A krémhez 200 ml tejet felteszünk főni, a maradék tejben pedig elkeverjük a pudingport, majd hozzáöntjük a forró tejhez és addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Megvárjuk, míg a puding kihűl és fokozatosan hozzákeverjük a vajat. A vajnak és a pudingnak azonos hőmérsékletűnek kell lennie, így a krém csomómentes lesz. A krémet ízlés szerint édesíthetjük.
  4. A kihűlt tekercset megkenjük eperlekvárral, erre kerül a krém 2/3-a, majd a tésztát óvatosan feltekerjük. A tekercs oldalait is bekenjük a krémmel, majd megszórjuk kókuszreszelékkel. A maradék töltelékkel a tekercset díszítjük. A kész süteményt néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen.

     

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása