Kókuszos-banános tiramisu

Ha a felnőtteket szeretnénk meglepni valamilyen édes finomsággal, akkor rögtön a kávé vagy az alkohol jut eszembe, mint alapanyag. A kávéra nem volt gusztusom, így maradt az alkohol. Mivel szeretek új dolgokat kipróbálni, gondoltam, nem rossz ötlet a jól ismert recepteket alapul venni, de egy kicsit változtatni rajta. Így jött a kókuszos-banános tiramisu ötlete. Hogy miben is különbözik a klasszikustól? A piskótát kókusztejszínes-tojáslikőrös keverékbe mártottam, amitől nagyon puha és fantasztikusan finom lett! A krémet sem a megszokott szerint készítettem, a rétegezésnél pedig banánt is használtam. A végeredmény pedig tökéletes lett! Már csak azt kellett kivárni, hogy a hűtőszekrényben összeérjenek az ízek – és bizony ez volt a legnehezebb.

Hozzáadta:, 15.5.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Banán, Sütés néküli édességek
Előkészítési idő:
Recept Kókuszos-banános tiramisu

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
4 dbbanán
500 gmascarpone
csipet só
80 gporcukor
3 dbtojás
1 csomagvaníliacukor
1 csomagbabapiskóta (hosszú)
250 mlkókusztejszín
250 mltojáslikőr

Elkészítés menete

  1. A tojást a porcukorral, vaníliacukorral és csipet sóval gőzfürdő felett habbá verjük. Minél habosabb, annál jobb, így nem árt ennek időt szentelni. Miután a hab elkészült, kihűtjük és beledolgozzuk a mascarpone sajtot.
  2. A kókusztejszínt és tojáslikőrt elkeverjük. Előkészítjük a formát, amibe majd rétegezünk.
  3. A piskótát belemártjuk a kókusztejes-tojáslikőrös keverékbe, ezzel béleljük ki a tortaforma alját.
  4. A piskótát megkenjük a tojáshabos krémmel, rátesszük a felkarikázott banánt, ezt ismét megkenjük a krémmel, majd egy újabb réteg kókusztejes-likőrös piskóta következik. Ha a felszín „hézagos”, akkor klasszikus, kör alakú piskótával kitölthetjük ezeket a réseket.
  5. A tetejére rákenjük a maradék krémet, a tiramisut pedig hűtőszekrénybe tesszük. Miután megdermedt, a tetejét friss zöld mentalevéllel díszíthetjük.