TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kuglófok Kókuszos-citromos kuglóf
Kókuszos-citromos kuglóf
Recept Kókuszos-citromos kuglóf
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Finom, puha kuglóf, kellemes citromos és kókuszos ízvilággal. A tésztájába natúr joghurt is került, amitől tényleg nagyon-nagyon finom lett.

TopPetra TopPetra    ·   20.2.2022

Kókuszos-citromos kuglóf

Finom, puha kuglóf, kellemes citromos és kókuszos ízvilággal. A tésztájába natúr joghurt is került, amitől tényleg nagyon-nagyon finom lett.

35 perc
Elkészítés
45 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

250 g
rétesliszt
2 kávéskanál
szódabikarbóna vagy sütőpor
170 g
porcukor
1 db
citrom reszelt héja
3 db
tojás
150 g
olvasztott, kihűlt margarin
150 ml
natúr joghurt
100 g
kókuszreszelék
50 ml
citromlé
80 g
kristálycukor
Szükség szerint víz
Recept elkészítése
Nyomtatás
35 perc
Elkészítés
45 perc
Sütés/főzés
  1. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a szódabikarbónát.
  2. A megmosott és megszárított citrom héját lereszeljük.
  3. A citrom héját hozzáadjuk a liszthez. Ezután kerül bele a tojás, a porcukor, margarin, joghurt. Alaposan eldolgozzuk, belekeverjük a kókuszreszeléket is.
  4. A kuglóf sütőformát kivajazzuk, kókuszreszelékkel beszórjuk, a tésztát beletöltjük.
  5. 160-170 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Sütést követően még 10 percig pihentetjük a formában, majd kifordítjuk a formából. Kihűtjük, tűvel több helyen kibökdössük.
  6. A citromléből, kristálycukorból és vízből szirupot főzünk.
  7. A kuglófot rácsra tesszük, alá egy tányér kerül, sziruppal meglocsoljuk. Amit a tányér felfogott szirupot, azt ismét rálocsoljuk.
  8. Tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk.

 

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Dorisának

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása