Kókuszos csokoládészelet

A kókuszos csokoládészelet a puha kakaós piskótatészta, lágy kókuszos és csokoládés krém, valamint finom csokoládé tökéletes egyvelege. Habkönnyű, szétolvad a szájban, majd egyesülnek az ízek. Nemcsak csokiimádóknak ajánlom, ugyanis a sütemény minden édességkedvelőt le tud venni a lábáról. Habár az elkészítése időigényes, a végeredmény mindenkit kárpótol. Öröm nézni, ahogy a gyerekek kezükbe veszik és falatozzák. Néha én is leteszem a villát, és követem példájukat.

Hozzáadta:Alexa96, 14.9.2017
Kategória: Desszertek, Sütemények
Kókuszos csokoládészelet

Hozzávalók

HOZZÁVALÓK kb. 30 KOCKÁHOZ:
6 dbtojás
200 gkristálycukor
220 grétesliszt
20 gkakaó
1,5 kv. kanálsütőpor
6 ev. kanálolaj
4 ev. kanálvíz
csipet só
Kókuszos töltelék:
200 mltej
125 gmargarin
200 gkristálycukor
200 gkókuszreszelék
Csokoládés töltelék:
3 dbtojás
200 gkristálycukor
2 ev. kanálkakaó
100 gétcsokoládé
250 gvaj
200 gribizlilekvár
Öntet:
150 gcsokoládéöntet

Elkészítés menete

  1. Tészta: a tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd kanalanként beledolgozzuk a cukrot, egyenként a tojások sárgáját, az olajat, a vizet, a sütőporral elkevert lisztet, végül a kakaót. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük (30x40 cm), majd 180 fokon megsütjük. Miután a megsült tészta kihűlt, megkenjük a lekvárral.
  2. Kókuszos töltelék: a tejet a cukorral és a margarinnal feltesszük főni, majd miután a cukor feloldódott és a margarin felolvadt, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és forrástól számított 3 percig főzzük. Még melegen rákenjük a lekvárral megkent piskótatésztára.
  3. Csokoládés töltelék: a csokoládét kockára törjük, gőzfürdő felett felolvasztjuk. A tojást, cukrot és kakaót gőzfürdő felett felolvasztjuk, addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik, majd hozzáadjuk a felolvadt, de már nem forró csokoládét. Elkeverjük, kihűtjük. A vajat habosra verjük és kis adagokban beledolgozzuk a csokoládés keverékbe. Az elkészült krémet rákenjük a kókuszos töltelékre, majd a süteményt hideg helyre tesszük.
  4. A csokiöntethez a csokoládét felolvasztjuk és rákenjük a sütemény tetejére. Fantáziánk szerint díszítjük, felkockázzuk, tálaljuk. Jó étvágyat!

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Blazena Sadovskának