TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Méhkas sütemény Kókuszos-diós méhkas sütemény
Kókuszos-diós méhkas sütemény
Recept Kókuszos-diós méhkas sütemény
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   14.9.2016

Kókuszos-diós méhkas sütemény

A kókuszos-diós méhkas sütemény egy kissé igényes recept, de megéri a fáradozást. Ha vendégségbe megyek, ezt a süteményt gyakran készítem, és mindig meg kell adnom valakinek a receptjét. Nem csoda, elég csak egy pillantást vetni rá.

60 perc
Elkészítés
45 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

400 g
búza finomliszt
200 g
vaj
150 g
porcukor
1-2 db
tojás
½ csomag
sütőpor
1 csomag
vaníliacukor

Töltelék:

3 db
tojás
3 ev. kanál
kakaó
100 g
porcukor
50 g
vaj (ízlés szerint akár több)

Kókuszos-diós halmocskák:

270 g
porcukor
5 db
tojás fehérjéje
170 g
darált dió
130 g
kókuszreszelék

Továbbá szükségünk lesz:

zsiradék a kikenéshez
liszt a beszóráshoz
lekvár a bekenéshez
csokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Tészta:A tésztához az összes hozzávalót egy tálba szórjuk és alaposan összekeverjük. A kapott tésztát fél órára betesszük a hűtőszekrénybe. Fél óra elteltével a tésztát kivesszük a hűtőből, ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, egy szaggató segítségével pedig kis korongokat szaggatunk belőle. A tésztakorongokat egy sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk és 180 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  2. Töltelék: A tojást a cukorral és kakaóval gőzfürdő felett habosra verjük, majd kihűtjük. A habot botmixer segítségével szintén habosra keverjük és hozzáadjuk a tojáshoz.
  3. Halmocskák: A porcukrot a tojások fehérjéjével gőzfürdő felett kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük az őrölt diót és a kókuszreszeléket.
  4. Előkészítünk egy tepsit, kikenjük zsiradékkal és beszórjuk rétesliszttel. Egy kanál segítségével rákanalazzuk a tojásos-diós-kókuszos halmocskákat (a halmocskák alapterülete egyezzen meg a kiszaggatott tésztakorongok területével). A halmocskákat 110 °C-on aranybarnára sütjük – lényegében kiszárítjuk.
  5. Az utolsó lépés a rétegezés: a tésztakorongokat megkenjük a lekvárral, megkenjük egy réteg töltelékkel, és erre kerül a diós-kókuszos halmocska. Végül a méhkasokat olvasztott csokoládéba mártjuk. Jó étvágyat!

 

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása