Kókuszos-diós méhkas sütemény

A kókuszos-diós méhkas sütemény egy kissé igényes recept, de megéri a fáradozást. Ha vendégségbe megyek, ezt a süteményt gyakran készítem, és mindig meg kell adnom valakinek a receptjét. Nem csoda, elég csak egy pillantást vetni rá.

Hozzáadta:, 14.9.2016
Kategória: Desszertek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Kókuszos-diós méhkas sütemény

Hozzávalók

Tészta:
400 gbúza finomliszt
200 gvaj
150 gporcukor
1-2 dbtojás
½ csomagsütőpor
1 csomagvaníliacukor
Töltelék:
3 dbtojás
3 ev. kanálkakaó
100 gporcukor
50 gvaj (ízlés szerint akár több)
Kókuszos-diós halmocskák:
270 gporcukor
5 dbtojás fehérjéje
170 gdarált dió
130 gkókuszreszelék
Továbbá szükségünk lesz:
zsiradék a kikenéshez
liszt a beszóráshoz
lekvár a bekenéshez
csokoládé

Elkészítés menete

  1. Tészta:A tésztához az összes hozzávalót egy tálba szórjuk és alaposan összekeverjük. A kapott tésztát fél órára betesszük a hűtőszekrénybe. Fél óra elteltével a tésztát kivesszük a hűtőből, ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, egy szaggató segítségével pedig kis korongokat szaggatunk belőle. A tésztakorongokat egy sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk és 180 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  2. Töltelék: A tojást a cukorral és kakaóval gőzfürdő felett habosra verjük, majd kihűtjük. A habot botmixer segítségével szintén habosra keverjük és hozzáadjuk a tojáshoz.
  3. Halmocskák: A porcukrot a tojások fehérjéjével gőzfürdő felett kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük az őrölt diót és a kókuszreszeléket.
  4. Előkészítünk egy tepsit, kikenjük zsiradékkal és beszórjuk rétesliszttel. Egy kanál segítségével rákanalazzuk a tojásos-diós-kókuszos halmocskákat (a halmocskák alapterülete egyezzen meg a kiszaggatott tésztakorongok területével). A halmocskákat 110 °C-on aranybarnára sütjük – lényegében kiszárítjuk.
  5. Az utolsó lépés a rétegezés: a tésztakorongokat megkenjük a lekvárral, megkenjük egy réteg töltelékkel, és erre kerül a diós-kókuszos halmocska. Végül a méhkasokat olvasztott csokoládéba mártjuk. Jó étvágyat!