Kókuszos-diós piramis sütemény

A család két kedvenc ízvilága egy nem mindennapi köntösben. Ez a kókuszos-diós piramis sütemény, amit a finom olvasztott csokoládé koronáz meg. Az eredeti recept elég sok cukrot tartalmaz, azonban ez ízlés szerint csökkenthető. Mi így, ahogy van, édesen szeretjük, és mindig örömmel fogyasztjuk. Bár az elkészítése időigényes, megéri a fáradozást. Mindig feldobja az ünnepi asztalt. Íme, a kókuszos-diós piramis sütemény csokoládéval, ahogy mi szeretjük.

Hozzáadta:, 26.10.2016
Kategória: Desszertek, Karácsony
Kókuszos-diós piramis sütemény

Hozzávalók

Linzer alaphoz:
250 gmargarin
400 gfinomliszt
100 gporcukor
3 dbtojás sárgája
1 csomagvaníliapuding
1 csomagvaníliacukor
Első réteg:
300 gdarált dió
270 gporcukor
120 gvaj
3 ev. kanálrum
40 gkakaó
Második réteg:
500 gporcukor
150 gkókuszreszelék
6 ev. kanálrum
100 gvaj
Tetejére:
csokoládé

Elkészítés menete

  1. A lisztet kis lyukú szitán legalább kétszer átszitáljuk, belereszeljük a hideg margarint, hozzáadjuk a tojássárgát, cukrot, pudingot, vaníliacukrot és sima tésztává dolgozzuk. A tésztát étkezési fóliába csomagoljuk, és 2-3 órára betesszük a hűtőszekrénybe.
  2. A tésztát kivesszük a hűtőből, kicsomagoljuk és 3-4 mm vastagra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval vagy egy pohár szájával korongokat szaggatunk, a kiszaggatott korongokat egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percet sütjük.
  3. A két réteghez a hozzávalókat alaposan elkeverjük, és egységes masszát kell, hogy kapjunk.
  4. Előkészítjük a piramisformát. Először a kakaós rétegből készítünk egy golyót, amit bevonunk a kókuszos réteggel, megforgatjuk porcukorban (így nem ragad bele a formába), és így tesszük bele a formába, majd vesszük ki. Ha nincs piramisforma, akkor a kezünkkel először egy kakaós golyót formázunk, ezt bevonjuk a kókuszos masszával, és kezünkkel piramist formázunk belőle. Az elkészült piamisokat olvasztott csokoládéval ráragasztjuk a linzeres alapra, megvárjuk, míg megköt.
  5. A piramisokat 1-2 órára hűtőszekrénybe rakjuk, majd olvasztott csokoládéba mártjuk. Megvárjuk, míg megköt és kész. Jó étvágyat!