TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Kókuszos desszertek Kókuszos-diós piramis sütemény
Kókuszos-diós piramis sütemény
Recept Kókuszos-diós piramis sütemény
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A család két kedvenc ízvilága egy nem mindennapi köntösben. Ez a kókuszos-diós piramis sütemény, amit a finom olvasztott csokoládé koronáz meg. Az eredeti recept elég sok cukrot tartalmaz, azonban ez ízlés szerint csökkenthető. Mi így, ahogy van, édesen szeretjük, és mindig örömmel fogyasztjuk. Bár az elkészítése időigényes, megéri a fáradozást. Mindig feldobja az ünnepi asztalt. Íme, a kókuszos-diós piramis sütemény csokoládéval, ahogy mi szeretjük.

TopPetra TopPetra    ·   26.10.2016

Kókuszos-diós piramis sütemény

A család két kedvenc ízvilága egy nem mindennapi köntösben. Ez a kókuszos-diós piramis sütemény, amit a finom olvasztott csokoládé koronáz meg. Az eredeti recept elég sok cukrot tartalmaz, azonban ez ízlés szerint csökkenthető. Mi így, ahogy van, édesen szeretjük, és mindig örömmel fogyasztjuk. Bár az elkészítése időigényes, megéri a fáradozást. Mindig feldobja az ünnepi asztalt. Íme, a kókuszos-diós piramis sütemény csokoládéval, ahogy mi szeretjük.

Alapanyagok

Linzer alaphoz:

250 g
margarin
400 g
finomliszt
100 g
porcukor
3 db
tojás sárgája
1 csomag
vaníliapuding
1 csomag
vaníliacukor

Első réteg:

300 g
darált dió
270 g
porcukor
120 g
vaj
3 ev. kanál
rum
40 g
kakaó

Második réteg:

500 g
porcukor
150 g
kókuszreszelék
6 ev. kanál
rum
100 g
vaj

Tetejére:

csokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lisztet kis lyukú szitán legalább kétszer átszitáljuk, belereszeljük a hideg margarint, hozzáadjuk a tojássárgát, cukrot, pudingot, vaníliacukrot és sima tésztává dolgozzuk. A tésztát étkezési fóliába csomagoljuk, és 2-3 órára betesszük a hűtőszekrénybe.
  2. A tésztát kivesszük a hűtőből, kicsomagoljuk és 3-4 mm vastagra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval vagy egy pohár szájával korongokat szaggatunk, a kiszaggatott korongokat egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percet sütjük.
  3. A két réteghez a hozzávalókat alaposan elkeverjük, és egységes masszát kell, hogy kapjunk.
  4. Előkészítjük a piramisformát. Először a kakaós rétegből készítünk egy golyót, amit bevonunk a kókuszos réteggel, megforgatjuk porcukorban (így nem ragad bele a formába), és így tesszük bele a formába, majd vesszük ki. Ha nincs piramisforma, akkor a kezünkkel először egy kakaós golyót formázunk, ezt bevonjuk a kókuszos masszával, és kezünkkel piramist formázunk belőle. Az elkészült piamisokat olvasztott csokoládéval ráragasztjuk a linzeres alapra, megvárjuk, míg megköt.
  5. A piramisokat 1-2 órára hűtőszekrénybe rakjuk, majd olvasztott csokoládéba mártjuk. Megvárjuk, míg megköt és kész. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása