TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Eper Kókuszos-epres dzsem
Kókuszos-epres dzsem
Recept Kókuszos-epres dzsem
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   19.6.2020

Kókuszos-epres dzsem

Igazán exotikus ízvilággal rendelkezik az epres-kókuszos dzsem. Jó sok eper, csipetnyi kókuszreszelék, fehér rum és van a hozzávalók közt. Mint ahogy az a lekvároknál szokás, itt is a főzéssel kezdődik a történet, amit aztán úgy fejezünk be, hogy szépen belemerjük a kikészített kis üvegebe a kapott dzsemet. Szerző: Jaja

35 perc
Elkészítés
90 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
400 ml
eperlé vagy víz
100 g
kókuszreszelék
1 kg
eper
500 g
kristálycukor
1 csomag
citromsav
50 ml
fehér rum
1 csomag
Dzsemfix extra 2:1b (Dr.Oetker)
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, apróra vágjuk.
  2. A kókuszreszeléket edénybe szórjuk, felöntjük az eperlével (vagy vízzel) és kis lángon felforraljuk és kb. 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a cukrot. 2 evőkanálnyi mennyiségű lében elkeverjük a dzsemfixet és félretesszük.
  3. A cukros alapot rummal ízesítjük, hozzáadjuk a citromsavat és további 5 percig főzzük, folyamatos kevergetés mellett. Hozzáadjuk az epret és addig főzzük, amíg az eper szét nem fő.
  4. Ezután adjuk hozzá a félretett dzsemfixet, 3-5 percig főzzük, majd a lángról levesszük. Ha habos, a habot eltávolítjuk, majd a lekvárt üvegbe töltjük, lezárjuk, fejjel lefelé fordítjuk és 5 percig így pihentetjük. 5 perc után ismét megfordítjuk, kihűtjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása