Kókuszos-epres dzsem

Hozzáadta: TopPetra, 19.6.2020
Kategória: Lekvárok, befőttek, Eper, Gyümölcs szerint, Édesek
KÜLDÖTT KÉPEK
Igazán exotikus ízvilággal rendelkezik az epres-kókuszos dzsem. Jó sok eper, csipetnyi kókuszreszelék, fehér rum és van a hozzávalók közt. Mint ahogy az a lekvároknál szokás, itt is a főzéssel kezdődik a történet, amit aztán úgy fejezünk be, hogy szépen belemerjük a kikészített kis üvegebe a kapott dzsemet. Szerző: Jaja
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 19.6.2020
Kategória: Lekvárok, befőttek, Eper, Gyümölcs szerint, Édesek
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
400 mleperlé vagy víz
100 g kókuszreszelék
1 kgeper
500 gkristálycukor
1 csomagcitromsav
50 mlfehér rum
1 csomagDzsemfix extra 2:1b (Dr.Oetker)
- Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, apróra vágjuk.
- A kókuszreszeléket edénybe szórjuk, felöntjük az eperlével (vagy vízzel) és kis lángon felforraljuk és kb. 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a cukrot. 2 evőkanálnyi mennyiségű lében elkeverjük a dzsemfixet és félretesszük.
- A cukros alapot rummal ízesítjük, hozzáadjuk a citromsavat és további 5 percig főzzük, folyamatos kevergetés mellett. Hozzáadjuk az epret és addig főzzük, amíg az eper szét nem fő.
- Ezután adjuk hozzá a félretett dzsemfixet, 3-5 percig főzzük, majd a lángról levesszük. Ha habos, a habot eltávolítjuk, majd a lekvárt üvegbe töltjük, lezárjuk, fejjel lefelé fordítjuk és 5 percig így pihentetjük. 5 perc után ismét megfordítjuk, kihűtjük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Jahodová marmeláda s kokosem.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Jahodová marmeláda s kokosom.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS