Kókuszos golyók

A házi kókuszos golyókat szerintem mindenki ismeri. Számtalan változata létezik, és be kell valljam, mindegyik nagyon finom és nagyon ízlik. Mégis, az egyik nagy kedvencem ez a kókuszgolyó, mert a masszába egy csipet mandulalikőr is került. Az elkészítése végtelenül egyszerű, főleg akkor, ha sikerült beszereznünk fehér csokoládés öntetet. Ha nem, akkor kicsit tovább tart, de ez sem megerőltető: a fehér csokoládét és a vajat gőzfürdő felett felolvasztjuk. Szerző: Danka

Hozzáadta:, 19.11.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Sütés néküli édességek
Előkészítési idő:
Recept Kókuszos golyók

Hozzávalók

240 gdarált vagy őrölt piskóta
200 mlcsokiöntet (fehér csokoládé)
150 mlédes sűrített tej (kb. 1 nagy tubus)
6 ev. kanálmandulalikőr
100 gvaj
mandula
kókuszreszelék szóráshoz, forgatáshoz

Elkészítés menete

  1. A piskótát a csokiöntettel, sűrített tejjel és mandulalikőrrel elkeverjük. Ha az állaga túl híg, akkor darált piskótával vagy akár kókuszreszelékkel is tudunk rajta javítani.
  2. Ha nincs csokiöntet, akkor egy tábla fehér csokoládét (125 g) és 55 g margarint gőzfürdő felett felolvasztunk, elkeverünk, majd ezt adjuk hozzá a masszához.
  3. A masszából kis falatnyi adagokat veszünk ki. Én kanállal szaggattam ki.
  4. A megtisztított mandulát belecsomagoljuk a masszába, megformázzuk a golyókat, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
  5. Kis papírkosárkákba tesszük, hűvös helyen pár órát pihentetjük, majd lezárható fedelű dobozba tesszük és abban tároljuk.