TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Kókuszos desszertek Kókuszos golyók
Kókuszos golyók
Recept Kókuszos golyók
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A házi kókuszos golyókat szerintem mindenki ismeri. Számtalan változata létezik, és be kell valljam, mindegyik nagyon finom és nagyon ízlik. Mégis, az egyik nagy kedvencem ez a kókuszgolyó, mert a masszába egy csipet mandulalikőr is került. Az elkészítése végtelenül egyszerű, főleg akkor, ha sikerült beszereznünk fehér csokoládés öntetet. Ha nem, akkor kicsit tovább tart, de ez sem megerőltető: a fehér csokoládét és a vajat gőzfürdő felett felolvasztjuk. Szerző: Danka

TopPetra TopPetra    ·   19.11.2019

Kókuszos golyók

A házi kókuszos golyókat szerintem mindenki ismeri. Számtalan változata létezik, és be kell valljam, mindegyik nagyon finom és nagyon ízlik. Mégis, az egyik nagy kedvencem ez a kókuszgolyó, mert a masszába egy csipet mandulalikőr is került. Az elkészítése végtelenül egyszerű, főleg akkor, ha sikerült beszereznünk fehér csokoládés öntetet. Ha nem, akkor kicsit tovább tart, de ez sem megerőltető: a fehér csokoládét és a vajat gőzfürdő felett felolvasztjuk. Szerző: Danka

35 perc
Elkészítés
Alapanyagok
240 g
darált vagy őrölt piskóta
200 ml
csokiöntet (fehér csokoládé)
150 ml
édes sűrített tej (kb. 1 nagy tubus)
6 ev. kanál
mandulalikőr
100 g
vaj
mandula
kókuszreszelék szóráshoz, forgatáshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
35 perc
Elkészítés
  1. A piskótát a csokiöntettel, sűrített tejjel és mandulalikőrrel elkeverjük. Ha az állaga túl híg, akkor darált piskótával vagy akár kókuszreszelékkel is tudunk rajta javítani.
  2. Ha nincs csokiöntet, akkor egy tábla fehér csokoládét (125 g) és 55 g margarint gőzfürdő felett felolvasztunk, elkeverünk, majd ezt adjuk hozzá a masszához.
  3. A masszából kis falatnyi adagokat veszünk ki. Én kanállal szaggattam ki.
  4. A megtisztított mandulát belecsomagoljuk a masszába, megformázzuk a golyókat, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
  5. Kis papírkosárkákba tesszük, hűvös helyen pár órát pihentetjük, majd lezárható fedelű dobozba tesszük és abban tároljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása