Kókuszos háromszögek sütés nélkül

Egyszerű, nagyon finom, és még látványos is. Egyáltalán nem időigényes sütemény, a legtöbb időt pedig az veszi el, amíg a hűtőben szépen pihenget. A kókuszos háromszögeket sütés nélkül olyankor szoktam készíteni, amikor vendégek érkeznek. A háromszög alak kialakítása sem bonyolult, egy kis kézügyesség kell hozzá, semmi több. Ha pedig nem jön össze, akkor marad a sima rolád/tekercs. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Sötét réteg:

250 gkeksz
100 gmogyoróbél
100 gporcukor
1 ev. kanálrum
1 ev. kanálkakaó
14 ev. kanálkávé
100 gcsokoládé (minőségi)

Világos réteg:

200 gvaj
200 gporcukor
50 gkókuszreszelék
3 ev. kanálrum
+ kókuszreszelék

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A kekszet és a mogyorót konyhai robotgéppel összetörjük, por állagúra dolgozzuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a rumot, a kakaót, a felolvasztott csokoládét és fokozatosan a főtt kávét. Eldolgozzuk, sűrű masszát kell, hogy kapjunk. Ha az állaga már jó, akkor pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A vajat a porcukorral habosra verjük, hozzáadjuk a rumot és a kókuszreszeléket.
  3. A sötét masszát kivesszük a hűtőből, két fólia közé tesszük és vékonyra nyújtjuk. Ugyanezt tesszük a világos masszával is. A világos lapot rátesszük a sötét lapra, majd egyet csavarunk rajta. Ezután még egyet csavarunk, és közben igyekszünk kialakítani a háromszög alakot. A tetejét kókuszreszelékkel díszítjük, majd pár órára ismét hűtőszekrénybe tesszük.
  4. Éles késsel felszeleteljük, majd tálaljuk. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás