Kókuszos karácsonyi kifli csokoládéba mártva

A csokoládéba mártott kókuszos kiflik a klasszikus karácsonyi édes kifli egy kicsit megbolondított változata. A szokásos lisztes-vajas-cukros tésztához reszelt kókuszt adtam, majd a kész sütemény díszítéséhez is kókuszreszeléket használtam. A tésztához vaníliacukor is adható, de ilyenkor a porcukor mennyiségét nem árt csökkenteni, mert szerintem a tészta túl édes lenne. A családnak nagyon tetszik ez a verzió, és ha időm engedi, akkor több féle kiflit is készítek: a klasszikus édes karácsonyi kiflit, kókuszos kiflit és vaníliás kiflit is.

Hozzáadta:, 1.11.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Karácsony, Ünnepek
Recept Kókuszos karácsonyi kifli csokoládéba mártva

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
250 gfinomliszt
130 gporcukor
100 gkókuszreszelék
40 gkukoricakeményítő
180 gvaj
Továbbá szükségünk lesz:
csokoládé a bevonáshoz
kókuszreszelék a díszítéshez

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit sima állagú tésztává dolgozzuk, háztartási fóliába csomagoljuk és hűtőszekrénybe tesszük (legalább egy éjszakára, a legjobb 1 egész napra). Így az ízek összeérnek.
  2. Másnap a tésztát kivesszük a hűtőből, henger alakúra formázzuk, majd kisebb, egyenlő cikkekre felvágjuk. Minden egyes darabból kezünkkel kiflit formázunk.
  3. A kész kifliket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 200 fokon kb. 10 perc alatt aranyra sütjük – a sütési idő nagyban függ a tészta vastagságától.
  4. A kész süteményt kivesszük a sütőből, kihűtjük és mindkét végét olvasztott csokoládéba mártjuk, majd a csokoládés részt kókuszreszelékkel megszórjuk.