Kókuszos karácsonyi méhkas sütemény

Ezt az ötlettet egyik barátnőmtől lestem el. Előszeretettel készít méhkas süteményt, és én is ellestem ezt-azt a konyhájából. A kókuszos karácsonyi méhkast csokoládés krémmel töltöttem meg, így tapasztottam fel a piskótára. A méhkas sütit még fejér csokoládés öntetbe is márthatjuk, vagy egyszerűen kókuszreszelékkel és reszelt csokoládéval díszítjük. Szerző: Adkas

Hozzáadta:, 19.12.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Ünnepek, Karácsony
Előkészítési idő:
Recept Kókuszos karácsonyi méhkas sütemény

Hozzávalók

300 gkókuszreszelék
1 dbsűrített tej konzerv
100 gtejpor
150 gporcukor
piskóta
fehér csokoládé
ehető díszek
kókuszreszelék díszítéshez

Elkészítés menete

  1. A kókuszreszeléket, sűrített tejet, tejport, porcukrot elkeverjük. Akkor jó, ha a massza a sűrű, formázható, így kókuszreszelékkel, tejporral vagy porcukorral tudunk javítani az állagán.
  2. A masszát beletöltjük a méhkas formába. Az alján egy fakanál nyelével lyukat készítünk, Nutellával vagy más sűrű krémmel megtöltjük. Legegyszerűbb, ha a krémet süteményes zsákba töltjük és azzal nyomjuk a krémet a méhkasba.
  3. A töltött kókuszos méhkast piskótára tesszük, a tetejét fehér csokoládés öntettel, kókuszreszelékkel, egyéb ehető díszekkel díszítjük.

Blogom: Adkas