Kókuszos-karamellás ostyatekercs

Recept Kókuszos-karamellás ostyatekercs
KÜLDÖTT KÉPEK

Egyszerű tekercs, ami megédesíti a mindennapokat. Csupa finomságból áll, a végeredmény pedig egyszerűen magáért beszél. A karamell szintén házilag készült, de boltival is tökéletes. Szerző: Jaja

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

100 gkr. cukr
175 mlvíz
150 gdarált keksz

Kókuszos réteg:

100 gporcukor
100 gvaj
3 ev. kanálvíz
100 gtejpor
4 ev. kanálkókuszreszelék

Szükségünk lesz még:

1 dbostyalap

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az ostyalapot nagyobb tálcára vagy deszkára tesszük.
  2. A cukrot karamellizáljuk. Hozzáadjuk a vizet, 2-3 percig kevergetjük – ezalatt a karamell feloldódik. Hozzáadjuk a kekszet, elkeverjük, majd rögtön rákenjük az ostyalapra.
  3. A vajat a cukorral és vízzel edénybe tesszük, gőzfürdő felett vagy kis lángon elkezdjük melegíteni. Amikor a vaj és cukor is feloldódott, levesszük a lángról, beledolgozzuk a tejport és a kókuszreszeléket. Elkeverjük, rávisszük a karamellás rétegre.
  4. Kb. 5 percig pihentetjük, majd felcsavarjuk.
  5. A forró karamellnek köszönhetően az ostya megpuhul, könnyebb lesz felcsavarni. A felcsavart ostyát fóliába csomagoljuk, egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás