Kókuszos-karamelles keksz

Hozzáadta: Viki78, 5.2.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Kókuszos desszertek
KÜLDÖTT KÉPEK
A kókuszos-karamelles keksz egy falatnyi édes kísértés a mindennapokra. A finom kókuszos keksz nagyon jól illik a tökéletes karamelles krémhez. A keksz elmaradhatatlan kelléke az olvasztott csokoládé. Ehhez használhatunk fehéret, étcsokoládét, vagy akár mindkettőt, a díszítésnek csupán a képzelet szabhat határt. Kávéhoz, teához, kakaóhoz is isteni, de önmagában is megállja a helyét. Nagyon jó vendégváró falatka, de akár ünnepi asztalra is kerülhet.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Viki78, 5.2.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Kókuszos desszertek
ALAPANYAGOK
Tészta:
125 gvaj
50 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
1 ev. kanáltejföl
1 dbtojás
1 db tojásfehérjekenéshez
100 gkókuszreszelék
150 g5búzafinomliszt
1 kv. kanálsütőpor
Karamelles töltelék:
200 gkristálycukor
200 mlhabtejszín
1 kv. kanálvanília aroma
Dekoráció:
100 gfehér- vagy étcsokoládé
- A vajat a porcukorral és vaníliacukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a tejfölt és a felvert tojást. Alaposan eldolgozzuk, végül hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát fóliába csomagoljuk és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
- A golyókat 180 fokon 10-12 percig sütjük. Miután megsült, kivesszük a sütőből és kihűtjük.
- Elkészítjük a krémet. Egy edénybe beleszórjuk a cukrot, amit karamellizálunk. A tejszínt felmelegítjük és ezzel öntjük fel a karamellizált cukrot. Ha a karamell közben túlságosan megkötött, nem baj, a tejszínben felolvad, de a lángot vegyük le minimális fokozatra. A tejszínes karamellt folyamatosan főzzük és kevergetjük, egészen addig, amíg be nem sűrűsödik. Ezután hozzáadjuk a vanília aromát és alaposan eldolgozzuk.
- A vajat a porcukorral és vaníliacukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a tejfölt és a felvert tojást. Alaposan eldolgozzuk, végül hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát fóliába csomagoljuk és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
- A golyókat 180 fokon 10-12 percig sütjük. Miután megsült, kivesszük a sütőből és kihűtjük.
- Elkészítjük a krémet. Egy edénybe beleszórjuk a cukrot, amit karamellizálunk. A tejszínt felmelegítjük és ezzel öntjük fel a karamellizált cukrot. Ha a karamell közben túlságosan megkötött, nem baj, a tejszínben felolvad, de a lángot vegyük le minimális fokozatra. A tejszínes karamellt folyamatosan főzzük és kevergetjük, egészen addig, amíg be nem sűrűsödik. Ezután hozzáadjuk a vanília aromát és alaposan eldolgozzuk.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Sušenky s kokosem a karamelem.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Sušienky s kokosom a karamelom.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Kokosplätzchen mit Karamell an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS