Kókuszos-kefires kocka

A kókuszos-kefires kocka szépsége az egyszerűségében rejlik. Nincs más teendőnk, mint a száraz és nedves hozzávalókat egyesíteni, készre sütni, majd a végén meglocsolni a finom öntettel. A tetejéről nem hiányozhat a jól bevált kókuszreszelék, és már fogyasztható is. Lágy, fenséges, minden alkalomhoz tökéltesen illik. Szerző: Petra

Hozzáadta:, 8.4.2020
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Kókuszos-kefires kocka

Hozzávalók

Tészta:
340 grétesliszt
180 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
1 csomagsütőpor
80 gkókuszreszelék
500 mlkefir
2 dbtojás
8 ev. kanálolaj
kókuszreszelék szóráshoz
Öntet:
160 golvasztott vaj
2 ev. kanálvíz
4 ev. kanálrum
4 ev. kanálkakaó
200 gporcukor

Elkészítés menete

  1. A száraz hozzávalókat eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a nedves hozzávalókat. Tésztává keverjük, majd a tésztát magas falú, kivajazott és liszttel beszórt, 35x24 cm-es tepsibe öntjük.
  2. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  3. Miután megsült, kivesszük a sütőből és egy fakanál végével lyukakat nyomkodunk a tésztába, egymástól kb. 5 cm távolságra. Arra ügyeljünk, hogy a tésztát ne nyomjuk át teljesen!
  4. Az öntet hozzávalóit elkeverjük, majd ezzel locsoljuk meg a tésztát. Tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk.