Kókuszos-kefires kocka
A kókuszos-kefires kocka szépsége az egyszerűségében rejlik. Nincs más teendőnk, mint a száraz és nedves hozzávalókat egyesíteni, készre sütni, majd a végén meglocsolni a finom öntettel. A tetejéről nem hiányozhat a jól bevált kókuszreszelék, és már fogyasztható is. Lágy, fenséges, minden alkalomhoz tökéltesen illik. Szerző: Petra
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 8.4.2020
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
340 grétesliszt
180 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
1 csomagsütőpor
80 gkókuszreszelék
500 mlkefir
2 dbtojás
8 ev. kanálolaj
kókuszreszelék szóráshoz
Öntet:
160 golvasztott vaj
2 ev. kanálvíz
4 ev. kanálrum
4 ev. kanálkakaó
200 gporcukor
- A száraz hozzávalókat eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a nedves hozzávalókat. Tésztává keverjük, majd a tésztát magas falú, kivajazott és liszttel beszórt, 35x24 cm-es tepsibe öntjük.
- 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
- Miután megsült, kivesszük a sütőből és egy fakanál végével lyukakat nyomkodunk a tésztába, egymástól kb. 5 cm távolságra. Arra ügyeljünk, hogy a tésztát ne nyomjuk át teljesen!
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS