Kókuszos-kekszes korong sütés nélkül

Recept Kókuszos-kekszes korong sütés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem van egy fiókom, ami tele van zacskóban lévő maradékokkal. Például 2-3 csomag megkezdett háztartási keksz, kókuszreszelék, darált dió, mák, mandulaszirom, megkezdett főzőcsoki, stb. És eljön az a pillanat, amikor kiürítem a fiókot, és próbálom a maradékot is felhasználni. Így készült el a kókuszos-kekszes korong, amit még sütni se kellett, de azért csokimázzal a biztonság kedvéért bevontam. Szerző: Petra

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

150 gvajas keksz
150 gkókuszreszelék
50 gvaj
200 gporcukor
100 mltej
120 gétcsokoládé
50 gvaj
2 ev. kanálolaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A kekszet por állagúra törjük. Hozzáadjuk a cukrot, a kókuszreszeléket és a felolvasztott vajat. Elkeverjük, tejjel lazítjuk. Addig dolgozzuk, amíg a hozzávalók a tejjel is jó alaposan elkeverednek.
  2. A kekszes masszából hengert formázunk. A vastagsága tőlünk függ. A hengert fóliába csomagoljuk és fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk. Hozzáadjuk a vajat és az olajat. Addig keverjük, amíg a hozzávalók egységes öntetté nem állnak össze.
  4. A lehűlt kekszes alapot meglocsoljuk a csokiöntettel. Megvárjuk, míg a csoki megköt – akár hűtőszekrénybe is tehetjük. Ezután felszeleteljük, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás